Nye stjernenavn til Ingrid Bolsø Berdals HBO-debut

Ambisiøst om cowboyroboter i «Westworld».

STJERNESPEKKET: Det nye tilskuddet til HBOs nye cowboyrobotserie er Ed Harris. Foto: Angela Weiss/Getty Images/AFP/Scanpix - MGM
STJERNESPEKKET: Det nye tilskuddet til HBOs nye cowboyrobotserie er Ed Harris. Foto: Angela Weiss/Getty Images/AFP/Scanpix - MGMVis mer

(Filtermagasin.no:) Hadde du for ett år siden satt penger på at HBO skulle gjenopplive «Westworld» — 70-tallsklassikeren om cowboyroboter som går amok i en fornøyelsespark — så hadde nok oddsen vært lav.

Men etter hvert som Anthony Hopkins («Nattsvermeren»), James Marsden («X-Men»), Ingrid Bolsø Berdal («Hercules») og mange andre er blitt lagt til skuespillergalleriet, får vi egentlig mer og mer troen.

Nå skal også Ed Harris («The Truman Show») spille i pilotepisoden, melder The Hollywood Reporter.

«Ren ondskap» Harris skal spille The Man in Black, beskrevet som «ren ondskap konsentrert inn i én mann», en av robotskurkene i fornøyelsesparken Westworld.

TV-serien er basert på Michael Crichtons film med samme navn, og det kan virke som om Harris tar over en lignende rolle som den Yul Brunner hadde i originalen.

Harris har tidligere spilt for HBO som John McCain i den prisbelønnede «Game Change», filmen om Sarah Palins presidentkandidatur, og miniserien «Empire Falls» — som han også fikk en Golden Globe for i 2005.

Det kan virke som om kanalen har store forhåpninger til serien, når de etter hvert begynner å tromme opp et veldig imponerende galleri av skuespillere.

Store navn Med et utvidet univers rundt «Jurassic Park»-forfatterens robotunivers har manusforfatterene Jonathan («Person of Interest») og Lisa Joy Nolan («Pushing Daises») — førstnevnte er også regissør — fanget manges interesse.

J.J. Abrams («Lost», kommende «Star Wars») er produsent, sammen med veteranene Jerry Weintraub og Bryan Burk.

I tillegg til «Westworld» arbeider HBO også på det fremdeles ikke navngitte dramaet om 70-tallets rock'n'roll-scene i New York, med Martin Scorsese og Mick Jagger som produsenter.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.