Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nye Vinni-singler flopper

Vinni har ingen topp ti-plasseringer på noen hit-lister.

INGEN DRAMATIKK: Etter «Hver gang vi møtes»-suksessen på TV2, har Vinni gitt ut tre singler, men det er liten interesse for dem. - Plateselskapet Universal avdramatiserer og sier at lanseringen av hans første norskspråklige album starter for alvor 1. oktober. 
Foto: Lars Myhren Holand
INGEN DRAMATIKK: Etter «Hver gang vi møtes»-suksessen på TV2, har Vinni gitt ut tre singler, men det er liten interesse for dem. - Plateselskapet Universal avdramatiserer og sier at lanseringen av hans første norskspråklige album starter for alvor 1. oktober. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

Det er minimal interesse for Vinnis nye singler. «Hver gang vi møtes»-effekten er nå helt borte.

For snaue to uker siden ga den populære hip hop-eren ut singlene «Ikke sant» og «Stjernestøv».

Ute av listene Men låtene har ikke slått an blant publikum.

«Ikke sant» og «Stjernestøv» er verken ti på topp i Itunes, VG-lista eller på Dagbladets Wimp- og Spotify-lister.

- Lite imponerende av en så profilert artist, sier Dagbladets musikkansvarlig, Sven Ove Bakke.

Vi ha folkelige Vinni Det er dårlig nytt for Øyvind «Vinni» Sauvik og plateselskapet Universal. Folk foretrekker fremdeles hitene «God morgen, Norge» og «Sommerfuggel i vinterland» fra vinterens og vårens TV2-suksess «Hver gang vi møtes».

De to er de eneste vi finner på Spotify, på henholdsvis 65. og 93. plass.

På Wimp ligger «Ikke sant» på en 12. plass over sanger som strømmes. «Stjernestøv» finner vi på plassen etter.

- Vi ha Cover-Vinne - Det har åpenbart vært vanskelig å omsette Vinnis tv-karisma på disse singlene, mener Sven Ove Bakke.

- De svake listeplasseringene viser hvor vanskelig det kan være å gjøre seg uavhengig av tv-forsterket oppmerksomhet, sier Dagbladets musikkansvarlig.

- Det brede publikum vil ha en Vinni som synger coverlåter av folkekjære artister, sier Bakke.

«Hver gang vi møtes» Heller ikke Itunes' salgsliste viser plasseringer som imponerer noen.

«Stjernestøv» finner vi på 40. plass og «Ikke sant» på en 106. plass. «Hver gang vi møtes»-hitene holder fremdeles stand:

«God morgen, Norge», signert Knutsen og Ludvigsen, er på 43. plass, mens Vinnis versjon av Halvdan Sivertsens «Sommerfuggel i vinterland» ligger på 118. plass.

«Halve meg» helt vekk Låta «Halve meg», som var den første singelen etter «Hver gang vi møtes», er ikke å finne noen steder.

Den er en brutalt åpenhjertig skildring av ekteskapsbruddet hans.

Heller ikke på VGs topp 20-liste er noen av Vinnis låter å finne. Men artistansvarlig Rune Grønn på plateselskapet Universal tar tallene med knusende ro.

Ingen Vinni-krise - Vi har ikke startet oppkjøringen ennå. Vi ruller ut artilleriet første om tre uker, i forkant av albumet «Oppvåkningen», som kommer 8. oktober, sier Rune Grønn.

Han avdramatiserer tallene og bedyrer at det overhodet ikke er noen krise.

- Vi har en omfattende promotionplan som inkluderer bred eksponering i tv- og ulike medier. «Halve meg» er solgt i 6-7000 på Itunes. Uansett har Vinnie hatt et utrolig år, slår Rune Grønn fast.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media