Nye X-files er inspirert av Knausgård

- Jeg skrev den etter å ha lest fantastiske «Min kamp».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mars i fjor ble det kjent at kultserien «The X-files» vil returnere til tv-skjermen. Søndag 24. januar er det amerikansk premiere på den nye sesongen. I går slapp Fox ett 20 minutter langt klipp på Youtube, der skuespillerne og regissøren snakker om den nye sesongen og gir smakebiter på hva som vil skje.

Klippet omtales av svenske medier, som er tilsynelatende sjokkert over at den norske forfatteren Karl Ove Knausgård blir nevnt.

- Inspirert av Knausgård I klippet sier nemlig selveste skaperen av X-files, Chris Carter, at han var inspirert av Knausgård da han lagde den nye sesongen. Han forteller at tittelen på første episode er «My struggle», som henspiller på Knausgårds bokserie «Min kamp».

- Da jeg skrev serien hadde jeg akkurat lest en fantastisk bokserie av en fyr som heter Knausgård - om hans liv. Så jeg tenkte, hvorfor ikke skrive om det intime livet til Mulder?, sier han og fortsetter:

- Episode seks skal også hete «My struggle», men skal da ta for seg Scullys kamp.  Serien er bygget opp rundt FBI-agentene Fox Mulder og Dana Scully spilt av Gillian Anderson og David Duchovny.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer