Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nye X-files er inspirert av Knausgård

- Jeg skrev den etter å ha lest fantastiske «Min kamp».

(Dagbladet): I mars i fjor ble det kjent at kultserien «The X-files» vil returnere til tv-skjermen.
 
Søndag 24. januar er det amerikansk premiere på den nye sesongen. I går slapp Fox ett 20 minutter langt klipp på Youtube, der skuespillerne og regissøren snakker om den nye sesongen og gir smakebiter på hva som vil skje.

Klippet omtales av svenske medier, som er tilsynelatende sjokkert over at den norske forfatteren Karl Ove Knausgård blir nevnt.

- Inspirert av Knausgård I klippet sier nemlig selveste skaperen av X-files, Chris Carter, at han var inspirert av Knausgård da han lagde den nye sesongen. Han forteller at tittelen på første episode er «My struggle», som henspiller på Knausgårds bokserie «Min kamp».

- Da jeg skrev serien hadde jeg akkurat lest en fantastisk bokserie av en fyr som heter Knausgård - om hans liv. Så jeg tenkte, hvorfor ikke skrive om det intime livet til Mulder?, sier han og fortsetter:

- Episode seks skal også hete «My struggle», men skal da ta for seg Scullys kamp.
 Serien er bygget opp rundt FBI-agentene Fox Mulder og Dana Scully spilt av Gillian Anderson og David Duchovny.

MIN KAMP:  I løpet av sesongen blir man begge kjent med Scully og Mulders personlige historie og «kamp», sier regissøren. Foto: Lars Eivind Bones / NTB Scanpix
MIN KAMP: I løpet av sesongen blir man begge kjent med Scully og Mulders personlige historie og «kamp», sier regissøren. Foto: Lars Eivind Bones / NTB Scanpix Vis mer

De gjør comeback i de samme rollene når serien kommer tilbake på skjermen.

Prisbelønt serie I tillegg til Anderson og Duchovny vil man også få et gjensyn med Mitch Pileggi i rollen som Skinner og William B. Davis, best kjent som The Smoking Man, skriver The Variety.

Serien hadde først premiere september i 1993, gikk ni sesonger, og har vært nominert til Emmy hele 16 ganger.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media