Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nyforlovet Maria Bonnevie «lander perfekt»

Maria Bonnevie (25) blir overøst med strålende kritikker etter sin innsats i «Frøken Else» på Dramaten i Stockholm. Og nå har hun forlovet seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Frøken Else» av Arthur Schnitzler handler om 19-årige Else som tilbringer sommeren 1924 på hotell i Italia. Men et brev fra moren, hvor hun forteller at familien står på randen av konkurs, snur opp ned på ferien. Else må spørre en gammel venn av faren om penger, men han stiller én betingelse: Han vil se henne naken i ett kvarter.

Maria Bonnevie er alene på scenen i den timen monologen varer, og det er en enormt krevende arbeidsform for en skuespiller.

Kjærlighet

Det er bare to år siden Bonnevie gikk ut av Teaterhögskolan i Stockholm, men hun er allerede en godt etablert skuepiller i den svenske hovedstaden. Nylig forlovet hun seg med sin Dramaten-kollega Mikael Persbrandt (35). Han er blant annet kjent fra Beck-filmene og «Den siste kontrakten», filmen om Palme-mordet.

Til Aftonbladet svarer Maria slik på spørsmål om forlovelsen: - Det stemmer, men jeg vil ikke snakke om det.

Sjarmerte

Teateranmelder Sven Hansell i Dagens Nyheter mener Maria Bonnevie viser en «glitrende miniatyr av skuespillerkunst». «I «Frøken Else» kaster Maria Bonnevie seg ut i det frie, og det fins ingen som garantert tar imot henne. Men hun lander perfekt i alle fall,» skryter Hansell.

Nils Schwartz i Expressen oppsummerer Bonnevies innsats slik: «Maria Bonnevie spiller skikkelig og morsomt ut ironiene som et slags teater i teatret, små sarkastiske markeringer i mimikk og tonefall i en ellers svært stilfull rolletolkning.»

I Svenska Dagbladet har Sara Granath også latt seg sjarmere av norsk-svenske Maria: «Endelig står frøken Else på Dramatens scene. Det er Maria Bonnevie som spiller rollen, og hun har vært verd å vente på.»

I MEDVIND: Maria Bonnevie opplever suksess både på scenen og privat for tiden.