- Nyheter på nett er og blir gratis

Og papiravisene må bli mer eksklusive, tror medieprofessor.

AVISENE MÅ FORANDRE SEG: Overlevelsesmuligheten for avisbedriftene ligger i å tilby kvalitet og eksklusivitet, tror medieprofessor Professor Robert G. Picard. Foto: Anders Brenna/Teknisk Ukeblad, under en Creative Commons-lisens.
AVISENE MÅ FORANDRE SEG: Overlevelsesmuligheten for avisbedriftene ligger i å tilby kvalitet og eksklusivitet, tror medieprofessor Professor Robert G. Picard. Foto: Anders Brenna/Teknisk Ukeblad, under en Creative Commons-lisens. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - De brede nettavisene vil aldri kunne ta seg betalt for nyhets-journalistikk. Stenger du døra, går brukerne bare et annet sted. Til konkurrentene, til de andre kildene.

Det sier professor og medieøkonom Robert G. Picard, på spørsmål fra Dagbladet.no om det er mulig å se for seg en framtid der man tar betalt av brukerne for tilgang til nettmedienes innhold - slik blant andre eks-redaktør Walter Isaacson i Time Magazine har tatt til orde for.

Picard holdt to forelesninger på  BIs masterkurs i flermedial ledelse i formiddag, det første under overskriften «The future of the news industry». Ifølge Picard, som BI presenterer som en av verdens ledende på sitt felt,  er framtiden turbulent, men ikke umulig: Behovet for en nyhetsindustri endres ikke. Det er nyhetsindustriens økonomi som endres, og som en konsekvens av dette må medebedriftene endre sine produkter. Ifølge Picard er det deg, nettbrukeren, som er den viktigste drivkraften i denne endringsprosessen.

- Forbrukerne kontrollerer medierommet- Tidligere var medierommet kontrollert av mediene. Nå kontrolleres det av forbrukeren. Nyheter er ikke lenger et tilbudsmarked, men et etterspørselsmarked. Dette er spesielt vanskelig å forstå for journalister av den gamle skolen, hevder Picard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer