Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nyhetsanker bryter sammen på direkten

Nyhetsankeret Rachel Maddow ble så følelsesmessig påvirket av nyheten om små barn som blir skilt fra foreldrene, at hun ikke klarte å lese den.

- UNNSKYLD: Dette klippet av den politiske kommentatoren Rachel Maddow går nå viralt. Video: MSNBC Vis mer Vis mer

Det amerikanske nyhetsankeret Rachel Maddow klarte ikke å holde følelsene tilbake da hun skulle lese opp en nyhet om barn som ble skilt fra foreldrene sine, og plassert i interneringsleire.

Maddow begynner nesten å gråte, og etter flere forsøk sier MSNBC-ankeret at hun ikke klarer å lese nyheten.

- Jeg tror jeg må gi denne videre, beklager, sier Maddow.

Justisminister Jeff Sessions kunngjorde i april at migranter som forsøker å ta seg ulovlig over grensa, ville bli behandlet som kriminelle, pågrepet og internert. I praksis betyr dette at alle som blir tatt for å ta seg inn i USA ulovlig, vil bli stilt for retten.

Når foreldrene fengsles har det ført til at barna blir skilt fra sine foreldre.

Beklaget etterpå

Etter sendingen beklaget Maddow at hun ikke klarte å lese opp nyheten.

- Jeg beklager. Det er jobben min å faktisk være i stand til å snakke mens jeg er på Tv. Det jeg forsøkte å gjøre, da jeg plutselig ikke klarte å si eller gjøre noe, var å lese dette, skriver hun på Twitter, og delte teksten hun skulle ha lest opp under sendingen.

I teksten hun skulle lest fortelles det at Trump-administrasjonen har sendt babyer og andre små barn, som er skilt fra foreldrene med tvang, til minst tre interneringsleire sør i Texas.

«Advokater og helsepersonell som har besøkt stedene, beskrev lekerom med gråtende barn i alderen tre til fem år som var i krise. Tiår etter at nasjonens barnevernssystem sluttet å bruke barnehjem, på grunn av bekymring for varige traumer hos barn, lager administrasjonen nye institusjoner for sentralamerikanske småbarn som de har skilt fra foreldrene», sto det videre i teksten.

- PAPPA!: På seks uker skal så mange som 2000 barn ha blitt skilt fra foreldrene sine på grensen til USA. En menneskerettighetsadvokat bestemte seg for å offentliggjøre dette lydopptaket, etter å ha hørt hvordan barna blir behandla. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg beklager at jeg mistet kontrollen der et øyeblikk. Jeg hadde ikke tenkt at det skulle gå sånn, ikke i det hele tatt, skrev Maddow videre på Twitter.

Får støtteerklæringer

Under twittermeldingene hennes har en rekke personer kommentert støtteerklæringer.

«Ingen grunn til å beklage, kjære deg. Vi forstår deg og står sammen med deg», skriver en.

Andre skriver «Vær så snill å ikke beklage: Jeg har aldri beundret deg mer enn jeg gjorde i kveld» og «Ikke beklag at du er et empatisk menneske. Det er altfor for sjeldent om dagen».

Fredag opplyste amerikanske sikkerhetsdepartementet om at fra midten av april til utgangen av mai ble nærmere 2000 barn tvangsseparert fra migrantforeldre eller omsorgspersoner.

Massiv kritikk

Trump har blitt kritisert i media, av både republikanere og demokrater, og av tidligere førstedame Laura Bush. FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein sluttet seg mandag til kritikerne.

- Det er samvittighetsløst når en stat forsøker å avskrekke foreldrene ved å utsette barn for slik mishandling, sa han under åpningen av FNs menneskerettighetsråds ordinære sesjon i Genève.

Trump-administrasjonen har forsvart den nye nulltoleransen i immigrantpolitikken som et nødvendig onde, nødvendig for USAs grensesikkerhet. At barn interneres når foreldrene fengsles, er en konsekvens av foreldrenes valg, og skal fungere avskrekkende for andre som håper på en bedre framtid i USA.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media