DEBATT

Debatt: Medier

Nyhetsåret sett fra Oslo-navlen

At rekordmange nordmenn er arbeidsledige var tydeligvis ikke sensasjonelt nok da rikskringkasteren skulle oppsummere året som gikk.

INDUSTRI I FRITT FALL: Fire oljeplattformer i opplag på Ågotnes utenfor Bergen for et år siden. Arbeidsledigheten har steget i nabofylket Rogaland på grunn av problemene i oljeindustrien, noe artikkelforfatteren mener også NRK burde være opptatt av. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
INDUSTRI I FRITT FALL: Fire oljeplattformer i opplag på Ågotnes utenfor Bergen for et år siden. Arbeidsledigheten har steget i nabofylket Rogaland på grunn av problemene i oljeindustrien, noe artikkelforfatteren mener også NRK burde være opptatt av. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

138.000 arbeidsledige på Sør- og Vestlandet var ikke nyhetsåret til NRK verdig. Har hovedstadspressen blitt så navlebeskuende at skjebnen til de rekordmange ledige ikke har nyhetsverdi siden de bor utenfor Oslo ring 3?

Det er alarmerende at den høyeste ledigheten i Norge på over 20 år ikke nådde opp da NRK skulle oppsummere nyhetsåret 2016. At rekordmange nordmenn er arbeidsledige var tydeligvis ikke sensasjonelt nok da rikskringkasteren skulle oppsummere året som gikk. Rett skal være rett: Det var 127.000 ledige i tredje kvartal i 2015 og 138.000 ledige i tredje kvartal i 2016 ifølge SSB sine AKU-tall. NRKs nyhetsredaksjon vurderte kanskje at 11.000 flere arbeidsledige det siste året ble litt vel «mer av det samme»?

Å redigere ned et helt år pakket med hendelser til en liten time er ikke bare enkelt. Noe må inn, men det meste må ut. Så hva nådde opp som var viktigere enn ledigheten? Selvsagt var de store verdensnyhetene der, og de mange avdøde heltene fikk sin velfortjente heder. Men ærlig talt, NRK. Siden det var plass til Erna i bokseringen, Skei Grande som spiller Pokemon GO og møllinvasjonen på Røros kunne man kanskje funnet plass til en eneste liten historie fra en arbeidsledig ingeniør eller industriarbeider fra Vestlandet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer