Nyhetsredaktøren har skrevet en pageturner

Men litt mange klisjeer, mener anmelderen.

DEBUTANT: Alexandra Beverfjord jobber til daglig som nyhetsredaktør i Dagbladet. Men hun hevder at hun ikke har brukt levende modeller fra sitt nærmiljø i sin første thriller. Foto: Nina Hansen

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DEBUTANT: Alexandra Beverfjord jobber til daglig som nyhetsredaktør i Dagbladet. Men hun hevder at hun ikke har brukt levende modeller fra sitt nærmiljø i sin første thriller. Foto: Nina Hansen Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Med høyt tempo, groteske drap, detaljerte skildringer av mishandling og en hovedperson med vagt overnaturlige evner, må man trygt kunne si at Alexandra Beverfjords «Kretsen» er en thriller som både er tidsriktig og vidtfavnende.

Samtidig inneholder den et relativt høyt antall klisjeer som ikke akkurat gjør den overraskende.

Dobbeltmoralske KrF-politikere, suspekte finansfolk, østeuropeiske torpedoer og trakasserende redaktører er ikke akkurat sjokkerende nytt i krimroman-sammenheng, og det gjøres heller ikke noen direkte nye vrier ut av stoffet. «Kretsen» har mange likhetspunkter med Thomas Engers «Skinndød» (gitt ut av samme forlag tidligere i år), med sine spektakulære drap og fokus på hovedstadens presse- og trendmiljø.

Språket flyter godt På den annen side: Språket flyter godt, det er stor fart over handlingen og avslutningen har et par virkelige overraskelser. Dessuten besitter hovedpersonene tilstrekkelig dybde til at de blir troverdige, men visse opplysninger om deres fortid kunne nok vært porsjonert ut på en annen måte.

Så selv om dette er en krimdebut med visse svakheter, har den også kvaliteter som gjør at det går an å bære over med dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer