Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nyinnspilling av «Ni liv» i Hollywood

Filmselskapet Radar Pictures i Hollywood skal lage en ny versjon av Arne Skouens filmklassiker «Ni liv» fra 1957. Det er Skouen fullstendig likegyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske filmselskapet har inngått en avtale om å filmatisere den britiske forfatteren David Howarths bok «We Die Alone», som var det litterære forelegget til Skouens film, skriver Dagens Næringsliv. Hollywood-produsenten Erica Huggins står bak prosjektet.

«Ni liv» forteller historien om Jan Baalsruds eventyrlige flukt til Sverige våren 1943. Han tilhørte en sabotasjegruppe som kom fra England og måtte flykte fra tyskerne etter en mislykket landsetting på Ribbenesøy nord for Tromsø, der bare Baalsrud kom fra det med livet.

Arne Skouen sto for regien og Jack Fjeldstad spilte hovedrollen i filmen som ble Oscar-nominert og senere kåret til beste norske spillefilm gjennom tidene.

Nils Ivar Baalsrud, bror til den avdøde Jan Baalsrud, er svært kritisk til en Hollywood-versjon av Skouens film. 88 år gamle Skouen tar selv det hele med knusende ro.

- Dette forhøyer ikke mitt blodtrykk. Hvis noen finner det nødvendig å filme om igjen en film, som den gang var i selskap med tre av filmhistoriens største regissørnavn - René Clair, Federico Fellini og Satyajit Ray - så må de gjerne gjøre det. Det er meg fullstendig likegyldig, sier Skouen til Dagens Næringsliv.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!