Nymark Collective with Kristin Asbjørnsen

Vellykket fornyelse av edle klassikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Kristin Asjørnsen fortsetter sine dypdykk i de tidligste innspillingene av blues fra amerikansk 1920- og 1930-tall. Suksessen med forrige album, «Wayfaring Stranger», viste at Asbjørnsen har evnen til å dra krefter opp av sitt eget dyp i fortolkningen av tradisjonelt materiale. Denne gangen hiver hun seg fryktløst inn i katalogen til alle bluesmammaers store mor, Bessie Smith (1894-1937).

Dette kunne lett blitt en ren kopi av opprinnelige arrangementer og syngestil. Det gjør det heldigvis ikke; av to grunner. For det første gir Kristin Asbjørnsen fortolkninger ut fra sine egne vokale forutsetninger. Hun synger med en stemme full av gin og sigaretter, men med sine egne betoninger og sitt eget toneleie. For det andre har hun et strålende band med seg; Kåre Nymark jr. på jamrende trom- pet, Tord Gustavsen på stødig og improviserende piano, Mats Eilertsen på dyp, dvelende bass og Kenneth Ekornes på presise, rødglødende trommer – et band som uanstrengt og virtuost drar New Orleans og St. Louis inn i sitt eget moderne lydbilde. Dette er en liveplate som gnistrer, en ny seier både for den tragisk avdøde Smith og den høyst levende Asbjørnsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer