«Nymphomaniac»-produsenten anmelder danske nettilbydere for heleri

Medvirker til piratkopiering.

POPULÆR PIRATFILM: Det sies at sex selger, med også piratene er interessert i å se «Nymphomaniac» gratis. Foto: ZENTROPA
POPULÆR PIRATFILM: Det sies at sex selger, med også piratene er interessert i å se «Nymphomaniac» gratis. Foto: ZENTROPAVis mer

(Filtermagasin.no): Zentropa-sjef og «Nymphomaniac»-produsent Peter Aalbæk Jensen leverte i går inn en politianmeldelse på vegne av sitt selskap, der han anklager danske teleselskaper for medvirkning til heleri.

- Jeg har i dag avlevert en politianmeldelse til Vestegnens Politi, da mitt firma er blitt bestjålet og danske teleselskaper medvirker til heleri av de bestjålne varene, skriver Aalbæk Jensen i en pressemelding.

Ni millioner nedlastinger Anmeldelsen kommer som en konsekvens av en utredning filmselskapet har fått utført av Rettighetsalliancen, der det kommer fram at fem av Zentropas filmer i perioden mellom 1. juni og 1. september i år er blitt lastet ned ulovlig nærmere 9.000.000 ganger på verdensbasis.

- Og det tallet er et minimum, ettersom noen nedlastingstjenester ikke kan følges. Hvis våre regissører, skuespillere, manusforfattere og firmaet fikk bare én krone per ulovlige filmtitting, kunne kunstnerne og vi sette i gang én ny og eksperimenterende film til glede for befolkningen, skriver Aalbæk Jensen, og legger til:

- Og det er bare oppgjøret for ett kvartal!

Populær sexfilm Øverst på denne lista over de fem filmene finner vi kanskje ikke overraskende «Nymphomaniac», som er lastet ned 5.564.715 ganger, mens Jussi Adler-Olsen-filmen «Kvinnen i buret» fulgte med 1.858.440. Deretter følger «Jakten», «Den skallete frisør» og «Melancholia».

- Det snakkes i dag mye om dansk film og våre sviktende inntekter. Så det beste de danske politikerne kan gjøre for filmbransjen er å få stoppet denne kriminelle aktiviteten, skriver Aalbæk Jensen - som samtidig påpeker at flere av filmene også er tilgjengelig på digitale tjenester uten at det tilsynelatende stopper piratene.

Grunnen til at han drar med teleselskapene i anmeldelsen, er fordi de i hans øyne ikke gjør nok for å stoppe piratvirksomheten:

- Teleselskapene tjener formuer på å selge bredbåndsforbindelser - og ser mellom fingrene på at de blir brukt ulovlig, så lenge det klinger i kassa.

Kontroversiell Aalbæk Jensen er ikke en person som er vant til å sky unna konflikter og kontroverser. Tidligere er han blitt anklaget for økonomisk rot i eget reir, der han blant annet skal ha brukt offentlige støttemidler til innkjøp av dyrt fiskeutstyr.

Han bød også famøst på mye av seg selv i en svært avkledd og erigert (?) julehilsen i helsides annonser i avisene BT og Politiken.

Aalbæks avkledning blir imidlertid for svært edruelig å regne når man sammenligner med Lars von Triers «director's cut» av «Nymphomaniac», som i disse dager vises på kino i utvalgte land. Der går det nemlig svært hardt for seg (ikke klikk om du har en sart sjel eller sitter i åpent kontorlandskap).

Sjekk ut alle Filters streamingtips!

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.