Nynazister i Hitler-film

Dømte nynazister fikk roller som statister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske Hitler-filmen Der Untergang har vekket interesse og debatt over hele Europa etter at den ble lansert. I filmen har regissør Oliver Hirschbielge ønsket å fremstille personen Adolf Hitlers mange sider, ikke bare demagogen og krigshisseren. Den sveitiske skuespilleren Bruno Ganz har rollen som Føreren. Men ikke alle som deltok i filmen, spiller.

Den tyske avisa Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) avslører at den dømte nynazisten Karl Richter (42) er på rollelista. Richter, som sier at han gjerne vil bli kalt høyreekstremist, ble i 1995 dømt for hetsende omtale av asylsøkere. Strafferammen er opptil fem år.

Lurte castingbyrået

I fjor høst møtte Richter og flere av hans likesinnede opp til filminnspilling i Grünwald utenfor München som statister. Nynazistene fikk roller som soldater, SS-offiserer og slektninger til Hitlers nærmeste medarbeidere.

I det høyreekstreme tidsskriftet 'Nasjon og Europa' forteller Richter selv om opplevelsen. Han søkte rolle under sitt eget navn. Via et castingbyrå ble han tilbudt rollen som adjutant for generalfeltmarskalk Keitel. Men en av castingmedarbeiderne reagerte på hårsveisen til Richter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer