Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nynnes dagbok

Småsøt, dansk variant av et velbrukt konsept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Nynne, det danske svaret på Bridget Jones, er røffere i kantene enn sitt britiske motstykke. Hun er mer - ja, dansk? - der hun tyller i seg shots og drøfter eventuelle piercinger på sin «tissekone» med venninnene.

Hun ble unnfanget i avisen Politiken der de tre journalistene Henriette Lind, Lotte Thorsen og Anette Vestergaard skrev en ukentlig spalte i dagbokform. Deretter ble det bok, nå også film i regi av Jonas Elmer og snart TV-serie.

Skikkelsen ligger, som sagt, snublende nært Bridget Jones-konseptet der komikken kretser omkring single, urbane noen-og-tretti-årige damers eksistensielle angst for å forbli gamle jomfruer. Ikke bokstavelig talt, da, Nynne tester ut både sexatleter som sender henne glitterdildoer i blomsteroppsatser og kjendiskokker som dekorerer hennes nakne kropp med krem og cocktailbær. Egentlig vil hun bare ha Henrik, som har forlatt henne til fordel for ei jente som er så ung at Nynne kan ha sittet barnevakt for henne.

Filmdebutanten Mille Dinesen er et funn i rollen som Nynne, dama som befinner seg i det hysteriske spennet mellom glamorøs Prada-look og bakfull Miss Piggy-mess. Hun bidrar iherdig til at filmen må karakteriseres som «søt». Stjerneskuddet Mette Heeno («Terkel i knipe») som har skrevet filmmanuset, har ikke forhindret en del seige longører i midtpartiet som mest likner på velbrukt plankekjøring innen sjangeren.

PS. Som forfilm til «Nynnes dagbok» vises årets vinner fra Kortfilmfestivalen i Grimstad, Charlotte Bloms 10 minutter lange «Kokos».

Man kan si at temaet er beslektet, men Charlotte Blom må krediteres for å ta det helt ut i det melodramatiske. Her har vi å gjøre med reinspikka såpeoperette. Det er så morsomt av vi høyner til en femmer!

Foto: FILMWEB/Lars Høgsted/Oro Film
Foto: FILMWEB/Lars Høgsted/Oro Film Vis mer