LEDER

Nyorientering i Høyre

Det er mer til livet enn lave skatter. Det vet egentlig Høyre.

20150903: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har satt av 10 millioner kroner på statsbudsjettet for tiltak som skal få flere barn med utenlandsk bakgrunn i barnehage. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
20150903: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har satt av 10 millioner kroner på statsbudsjettet for tiltak som skal få flere barn med utenlandsk bakgrunn i barnehage. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Torbjørn Røe Isaksen letter på sløret overfor Klassekampen. Han leder Høyres arbeid med å utvikle partiprogrammet for neste stortingsperiode. Nå varsler han om en mulig moderasjon i skattekuttene.

Det er foreløpig høyttenkning fra Røe Isaksens side, men det er likevel en gledelig nyorientering fra partiet.

På kort sikt møter vi fallende oljeinntekter, økende arbeidsledighet og flyktninger som skal tas imot og integreres.

På lang sikt er utfordringene større. Eldrebølgen vil legge beslag på stadig større andel av de offentlige budsjetter. Kutter vi ikke betydelig i utgiftene eller øker skattene, greier vi det ikke.

I tillegg er produktiviteten lav. Flere økonomer er redd for at vi nå er på vei inn i en ny normal, med lavere økonomisk vekst enn vi har sett før.

I den internasjonale konkurransen om utro kapital, kan Norge selvfølgelig, på kort sikt, tjene på å delta i et kappløp mot bunnen.

En reduksjon i selskapsskatten vil trolig gi økte investeringer i Norge. Men også folk flest, og ikke minst de rike, skal betale mindre skatt med Høyre i regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer