«NYPD Blue» fra Oslo øst

TV2 satser på krim fra Oslos innvandrerstrøk for å redde alibiet som den norske seriemesteren. I april starter opptakene til politiserien «Fox Grønland», som byr på 24 episoder med purk av den gamle sorten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kåre Valebrokk blar nå opp flere titalls millioner for å møte kritikken mot at TV2 lager for lite norsk drama. «Fox Grønland» blir både helnorsk og flerkulturell detektime.

- Serien vil være inspirert av virkeligheten, uten at vi kopierer den. Folk skal kjenne seg igjen, og det skal lukte og smake litt av virkelighet, sier idémakeren bak serien, Jens Øvrebø.

Han er produsent i produksjonsselskapet Rubicon TV, som lager serien for TV2. De står også bak suksesser som «Syv søstre» og «I kveld med Thomas Giertsen».

Hollywood

Øvrebø har vært i Hollywood og hentet mannskap. Han tok med seg mannen bak seriene «Charlies Angels» og «NYPD Blue», Rift Fournier, hjem for å skrive «Fox Grønland».

Serien baserer seg på livet til en 47 år gammel politimann ansatt ved Grønland politistasjon. Gjennom 24 episoder à 45 minutter skal vi følge ham på jobb og i det private. Det starter med at han opplever et samlivsbrudd og flytter hjem til mora si i Gamlebyen.

- Han er en skikkelig purk av den gamle sorten, forteller Øvrebø.

På spaning

- Før vi begynte å skrive på serien, dro Rift Fournier og jeg ut på patrulje i Oslo. Vi samarbeider tett med politiet. Vi vil bruke ekte politifolk som statister og i mindre roller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer