«NYPD Blue» fra Oslo øst

TV2 satser på krim fra Oslos innvandrerstrøk for å redde alibiet som den norske seriemesteren. I april starter opptakene til politiserien «Fox Grønland», som byr på 24 episoder med purk av den gamle sorten.

Kåre Valebrokk blar nå opp flere titalls millioner for å møte kritikken mot at TV2 lager for lite norsk drama. «Fox Grønland» blir både helnorsk og flerkulturell detektime.

- Serien vil være inspirert av virkeligheten, uten at vi kopierer den. Folk skal kjenne seg igjen, og det skal lukte og smake litt av virkelighet, sier idémakeren bak serien, Jens Øvrebø.

Han er produsent i produksjonsselskapet Rubicon TV, som lager serien for TV2. De står også bak suksesser som «Syv søstre» og «I kveld med Thomas Giertsen».

Hollywood

Øvrebø har vært i Hollywood og hentet mannskap. Han tok med seg mannen bak seriene «Charlies Angels» og «NYPD Blue», Rift Fournier, hjem for å skrive «Fox Grønland».

Serien baserer seg på livet til en 47 år gammel politimann ansatt ved Grønland politistasjon. Gjennom 24 episoder à 45 minutter skal vi følge ham på jobb og i det private. Det starter med at han opplever et samlivsbrudd og flytter hjem til mora si i Gamlebyen.

- Han er en skikkelig purk av den gamle sorten, forteller Øvrebø.

På spaning

- Før vi begynte å skrive på serien, dro Rift Fournier og jeg ut på patrulje i Oslo. Vi samarbeider tett med politiet. Vi vil bruke ekte politifolk som statister og i mindre roller.

- Vi holder nå på med å plukke ut skuespillerne, men er ikke ferdige ennå. Men det virker som om dette er et attraktivt prosjekt. Kjente skuespillere ringer oss, men vi vil helst skape våre egne «stjerner» sier Øvrebø. En av kollegaene til den 47 år gamle purken er en 28 år gammel politimann av pakistansk opprinnelse.

Serien skal ikke bare vises på TV2 i Norge. Allerede nå har svenske TV4 kjøpt serien, og danske TV2 snuser på det samme. Hele serien har et budsjett på rundt 40 millioner kroner.

NORSK «NYPD BLUE»: Mannen bak den nye TV2-serien «Fox Grønland», Jens Øvrebø, henter inspirasjon til serien fra innvandrermiljø.