Nyromantisk e-postroman

«Mot nordavinden» byr på alt hva hjertet begjærer.

NYROMANTIKER: Østerrikeren Daniel Glattauer slutter seg til en nyromantisk bølge i e-postens tidsalder. Foto: FONT FORLAG
NYROMANTIKER: Østerrikeren Daniel Glattauer slutter seg til en nyromantisk bølge i e-postens tidsalder. Foto: FONT FORLAG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: «Vi bor ingen steder. Vi er uten alder. Vi er uten ansikt. Vi skiller ikke mellom dag og natt. Vi lever utenfor tiden. Vi har bare dataskjermene våre, alene og avsondret og strengt hemmelig på hver vår kant», heter det i østerrikeren Daniel Glattauers roman.

Den består kun av e-post mellom to mennesker, men er likevel et av de vakreste og mest lidenskapelige kjærlighetsromanene jeg har lest på lenge.   

Feilsendt e-post Boka åpner med en feilsendt e-post.  Emmi Rothner skal si opp abonnementet sitt i bladet Like. Hun skriver en e for mye: «Når jeg skriver fort og kommer til en «i», har det veldig lett for å lure seg inn en «e» foran. Langfingrene mine ligger nemlig i en slags innbyrdes krig på tastaturet. Den venstre prøver å alltid å komme før den høyre».

E-posten havner hos Leo Leike. De to starter en uskyldig halvflørtende korrespondanse om det feilsendte brevet.

Platonsk begjær Språkforskeren Leo Leike er nylig forlatt av en kvinne. Pianistinnen Emmi Rothner er lykkelig og harmonisk gift med en langt eldre mann, og har to stebarn. De to skriver seg lenger og lenger inn i  hverandre, mot noe som skal utvikle seg til et lidenskapelig forhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer