Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nyrønning, Sverre M.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg har skrevet siden tenårene. Mitt første offentlige bidrag var et dikt i Bokklubbens medlemsblad Bindestreken. Da gikk jeg på gymnaset. Men hvorfor blir man forfatter? Kanskje er årsaken så enkel, og vanskelig, at behovet for å uttrykke seg offentlig blir en nærmest eksistensiell nødvendighet.

Min beste leseropplevelse:

- Må jeg velge én, blir det «Fiender - en kjærlighetshistorie» av Isaac Bashevis Singer. Jeg hadde for øvrig den store glede å tilbringe et par timer i spennende og inspirerende samtale med Singer under hans Oslo-besøk midt på 1980-tallet.

Litterære forbilder:

Jødisk, sentraleuropeisk og latinsk litteratur opptar meg, forbilder vil jeg ikke si jeg har. Jeg er bevisst et europeisk perspektiv i den litterære orienteringen.

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg kan skrive når som helst og hvor som helst - men aller helst om natten. Et stille hotellrom er en glimrende skriveplass, hjemmekontoret er likevel best.

Jeg skrive på tastatur, annet er umulig. Antakelig tenker jeg best med pekefingrene.

Mitt forhold til Internett:

- Internett bruker jeg daglig, for å bli nyhetsoppdatert og for å sjekke elektronisk post. Som nyhetsformidler foretrekker jeg Nettavisen - beklager, Dagbladet! Av og til stikker jeg innom Umberto Ecos hjemmeside. Eco er en spennende forfatter og analytiker av moderne kultur.

Dagbladet :på nettet, 10. april 1999