Nysgjerrige Nova

Studentradioen Nova lurer på hva hypervideo egentlig er, om samtalen er død og om Attack klarer seg i politisk innebandy.

Radio Nova er en seksten år gammel nærradio som drives av idealister. Trettifem timer med musikk, kultur, politikk og samfunn sendes ut over eteren i uka og i dag er Novas kulturfestival klar.

I følge Nova blir band som kommer ut på små plateselskaper rett og slett diskriminert og holdt ute fra Petre og andre kommersielle radioaktørers spillelister. Radio Nova tar derimot grep og viser fram seksten band de mener er gode og som ikke får den spilletida de fortjener. Blant dem er hardcorebandene Billion Dollar Mission og Jr. Ewing, rapperne i Pen Jakke, punk\'n rollerne i The Mormones og modrock-inspirerte Orango.

I dag er det duket for Norgespremiere på hypervideoen «Hyperaktiv». Den er den første av sitt slag her i landet og det har tatt tre år å lage den. Hypervideo er et flunkende nytt medieuttrykk og «Hyperaktiv» består av åttito kortfilmer som er linket sammen, der førtien nordmenn forteller om det beste og det verste de vet. «Hyperaktiv», som vises både som installasjon og på lerret, er interaktiv og brukerens valg avgjør hva som vises.

Fredrik Skavlan, Aslak Bonde, Tore Slaata og Per Aslak Ertresvåg kommer for å diskutere hvordan det ligger an med den offentlige debatten. I tillegg blir det live radioteteater, kortfilmfestival, lysbildeshow, fortløpende fotoutstilling, politisk innebandy og mye mer.

Nova-prisen deles ut torsdag og går til det Radio Nova synes er aller best akkurat nå. Magefølelsen bestemmer om det kanskje er utestedet Mono eller Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD), hip hop-magasinet Kingsize eller Jusbuss som får prisen.

Les mer om Radio Nova og ta en titt på hele programmet for torsdag og fredag.