POPULÆRE: Ari Behn og Unni Askelands felles utstilling «AU!» på Galleri Zink på Lillehammer har vært godt besøkt. Her fra åpningen i slutten av mai. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
POPULÆRE: Ari Behn og Unni Askelands felles utstilling «AU!» på Galleri Zink på Lillehammer har vært godt besøkt. Her fra åpningen i slutten av mai. Foto: Lars Eivind Bones/DagbladetVis mer

Nysgjerrige på Ari

Ari Behn og Unni Askelands kunstustilling har appellert til publikum.

(Dagbladet): Ari Behn og Unni Askelands kunstprosjekt «AU!» ble åpnet i slutten av mai på Litteraturfestivalen på Lillehammer, og har vakt stor interesse blant skuelystne publikummere.

- Det har vært masse folk, flere enn vanlig.  Flest var det under Litteraturfestivalen, men det har vært et jevnt sig, forteller Johan Mæhlum ved Galleri Zink.

Nysgjerrighet Ari Behn og Unni Askeland har samarbeidet om prosjektet, der Askeland har laget bilder basert på Behns upubliserte dikt.

- Publikum har vært ekstra nysgjerrige på Behns poesi. Vi har også fått mange tilbakemeldinger på at kunstnermøtet mellom Ari Behn og Unni Askeland er spennende, forteller galleristen.

Elsk/hat Kunstprosjektet har vakt debatt. Unni Askeland har både blitt slaktet av kunsteksperter og fått reaksjoner fra Ari Behn på grunn av hennes portretter av kongefamilien.  Utstillingen har også vakt reaksjoner blant publikum.

- Dette er kunst man ikke kan være likegyldig til. Enten liker man den eller så liker man den ikke. Publikum har blitt både provosert og engasjert, forteller Mæhlum.

Utstillingen varer til lørdag.

KONGEKUNST: Ari Behns svoger, kronprins Haakon, er blant dem som er portrettert i utstillingen. Foto: Lars Eivind Bones
KONGEKUNST: Ari Behns svoger, kronprins Haakon, er blant dem som er portrettert i utstillingen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer