INNVANDRING: I kapittelet «Kvinner med innvandrerbakgrunn» står det mye om maten og været, men lite om patriarkatet og religionen. Bildet er fra demonstrasjon i Oslo mot publiseringen av Muhammed-tegningene i 2006. Foto: OLE C.H. THOMASSEN
INNVANDRING: I kapittelet «Kvinner med innvandrerbakgrunn» står det mye om maten og været, men lite om patriarkatet og religionen. Bildet er fra demonstrasjon i Oslo mot publiseringen av Muhammed-tegningene i 2006. Foto: OLE C.H. THOMASSENVis mer

Nyskapende norsk nettportal må bli bedre

Logg deg rett inn i historiebøkene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Visste du at det i vikingtida bare bodde 70 000-80 000 mennesker i det området som i dag er Norge, at Bergen på 1400-tallet var Nordens største by- og den farligste? Eller at 13 prosent av den norske befolkningen i 2013 var innvandrere?

Du skal nok ha historiekunnskaper over gjennomsnittet for å svare ja. Alle vi andre- og ikke minst elever i videregående skoler, studenter og lærere- vil ha stor nytte av den nye nettportalen Norgeshistorie.no som nylig åpnet i regi av Universitetet i Oslo med Øystein Lydik Idsø Viken som fagredaktør. Prosjektet ble igangsatt 2011 med økonomisk støtte fra UiO og stiftelsen Fritt Ord.

Den opprinnelige tidsplanen innebar lansering i forbindelse markeringen av grunnlovsjubileet 2014. Men forsinkelser med den digitale formidlingen førte til at premieren måtte utsettes til fredag 4. desember; da kunne endelig kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen forkynne det glade budskap: En nettportal er oss født, og gitt som en gave til alt folket.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn