Nyskaper til Oslo

«Alone» heter plata til Greg Garing, og mannen er ganske aleine om det musikalske uttrykket sitt også. Han bør ikke bli aleine når han i kveld stiller med band på Gamla i Oslo.

Garing er en innovatør som mikser rock, country, bluegrass og beats, trommeloops og annen programmert lyd - kall det gjerne countryfisert tekno eller -tripphopp - på en måte du ikke har hørt før. Noe av stemningen fra Emmylou Harris' Daniel Lanois-produserte«Wrecking Ball» fra 1995 spøker i bevisstheten, men Garing og produsent David Kahne (også keyboard og programmering) rister sin musikalske milkshake enda kraftigere.

Bluegrass-sjefen Bill Monroe er den store helten, og Garing ble spådd en lysende karriere som countryartist. Etter hvert kom gruppa Garbage og artister som PJ Harvey og Tricky til å bety mer for låtskriveren, men på flere av sporene skinner det tydelig igjennom hvor frøene ble sådd.

På «Alone» spiller Garing selv gitar, mandolin, banjo, fele, fløyter og piano, men topper det hele med en intens og innsmigrende stemme. Resten besørger Andy Kravitz (trommer), Mike Watt (bass) og Kahne med bravur.

ØYVIND RØNNING