Nyter Idol-livet

Kjartan Salvesen (27) stortrives med Idol-livet og våren i hovedstaden. I kveld har han familien i salen når han framfører Elton Johns «Sorry Seems To Be The Hardest Word».

- Bjørnen Colargol var min første store helt. Jeg fikk plata, min aller første, og kunne absolutt alt utenat. Jeg sang mye med min mor i barndommen og var stor fan av Beatles og Everly Brothers, forteller Kjartan.

Ble i Oslo

Mens de fleste andre deltakerne har vært hjemom på besøk i løpet av «Idol», har Kjartan valgt å holde seg i Oslo.

- Jeg koser meg glugg i hjel, dette er bare gøy! Jeg har bodd i Sandnes i 27 år og trengte virkelig dette, jeg har aldri vært borte hjemmefra så lenge før, sier Kjartan.

Sammensveiset

Nervene er på plass foran kveldens sending, hvor deltakerne har valgt låter fra fødselsåret sitt.

- Elton John er en fantastisk låtskriver, derfor valgte jeg den sangen. Klumpen i magen melder seg foran hver fredag, men jeg tror låten skal sitte ganske bra nå. Det er en nervepirrende påkjenning, man innstiller seg på at det hele straks kan være over. De to siste fredagene har vært tunge for meg, for Øystein og Maren var de jeg hadde best kontakt med. Så samtidig som jeg har vært lettet over at jeg har gått videre, har det vært trist å miste dem. Men vi er blitt en veldig sammensveiset gjeng vi som er igjen nå, sier Kjartan, som i sitt «vanlige» liv jobber som selger i Radio Sandnes.

Familien i salen

I kveld er Kjartans bror Eirik (31) og søsteren Benedicte (18) på plass i salen for å heie.

- Jeg kommer ikke fra noen sangfamilie, faren min synger litt i kor. Eirik skryter av at han er veldig flink, men jeg har aldri hørt ham synge en tone, forteller Kjartan, som håper at han kan dra nytte av «Idol» i en framtidig karriere.

- Det høres ut som en klisjé, men jeg drømmer jo om platekontrakt, om å kunne leve av musikken og oppleve mer av det jeg gjør nå, sier Kjartan.

JEG OG MEG: Kjartan Salvesen har sunget hele livet, men var over tjue år gammel før han skjønte at han er god. På bildet han holder opp er han tre år gammel.