Nyter sex og singelliv

STOCKHOLM (Dagbladet): Janet Jackson (34) er lykkelig skilt. - Jeg føler meg som en tenåring, og har møtt mange nye menn, sier hun til Dagbladet.

Hennes nye plate, «All For You», bærer preg av det nye singellivet. Først da hun ble skilt i fjor, ble det kjent at hun var vel bevandret i ekteskapet. Etter mange år som hemmelig gift med Elizondo Rene, fikk hun nok.

- Jeg vokste opp i et strengt religiøst hjem. Mor var Jehovas Vitne, og jeg ble opplært til at den mannen jeg datet , var den jeg skulle gifte meg med.

Bare to kjærester

- Jeg har vært gift to ganger, og det betyr at jeg har datet to ganger. Har bare hatt to kjærester. Nå er jeg 34 år, men føler meg som tenåring - den tenåringsjenta jeg aldri fikk levd ut.

- Det er ikke alle stevnemøtene som er like vellykkede, men jeg elsker mitt nye liv.

Janet forteller at hun også har fått et sterkere forhold til sine mannlige og kvinnelige venner.

Av de ni søsknene er det bare Michael Jackson og Janet som er blitt virkelige megastjerner. Men om det har ført til sjalusi i søskenflokken, svarer hun:

- Nei. Det er ikke noe uvennskap eller sjalusi imellom oss, men vi har ikke så veldig nær kontakt. Alle er så forskjellige. Sånn blir det ofte i store søskenflokker.

Hun forteller at det er moren Katherine som er samlingspunktet i familien.

- Hun er limet, et familiesentrum. Jeg er veldig knyttet til min mor.

Ikke syk

Janet avviser at storebror Michael er syk. Hun forteller at han er i gang med innspilling av nye låter, men hun har ikke hørt noe ennå.

- Folk tror sikkert han er litt sånn, sier Janet vrir pekefingeren mot tinningen. - Men han er ikke gal. Alle er forskjellig, og Michael er spesiell.

Søsteren La Toya er blitt sett på som familiens svarte får etter at hun bl.a. framsto som Playboy-pike, men Janet avviser at hun er utstøtt.

- Hun hadde en utblåsning og var i voldsom opposisjon til familien. Men vi har alle hatt en spesiell oppvekst. Jeg vet ikke om jeg har hatt noe barndom i det hele tatt.

Det var faren Joe Jackson som styrte familien med jernhånd. Han kunne være voldsom, og det er blitt spekulert på om de ble utsatt for seksuelle overgrep.

Mens en lav stockholmssol stråler inn gjennom vinduet på hennes suite på Grand Hotel, forteller Janet overraskende åpenhjertig om seg og sin familie. Hun viker veldig ordinær, snakker lavmælt og takker sjenert for et par rosende bemerkninger om plata.

- Jeg har ingen vanlig barndom. Jeg vokste opp med hardt arbeid, en overbeskyttende far og en streng, religiøs mor. Som yngst i ungeflokken fikk jeg nok en litt mykere oppdragelse. Jeg ble også godt beskyttet i ekteskapet, derfor føler jeg nå en enorm frihet ved å være ugift.

Hun forteller at cd-en «All For You», som kommer 23. april, ikke er noen marriage breakup -plate, med et knippe befriende låter. Dagbladet har hørt hele cd-en, og kan slå fast at den er en lun r&b-oppfølger til «The Velvet Rope» (1997) - forfriskende, men neppe så oppsiktsvekkende.

På låta «Son of a Gun» har Carly Simon skrevet teksten. Det er blitt en omarbeidet versjon av «You're So Vain» i 1972, som hun skrev da hun ble skilt.

- Skilsmissen har gitt meg overskudd og glede.

Vanlig jente

Janet beskriver seg som arbeidsnarkoman. Forrige uke ble cd-en ferdiggjort. Nå er hun på promotionturné. Til sommeren åpner verdensturneen, og mot slutten av året står Europa - og kanskje Norge - for tur.

- Jeg har ikke hatt ferie på det jeg kan huske. Har satt av fem dager i mai. Da reiser jeg sammen med noen venner til en øy.

- Du er popdiva, men sikkert også en ordinær ung kvinne - innerst inne?

- Jeg liker den vanlige jenta i meg best, den lille jenta som er litt silly , dum og barnslig. Den andre meg - artisten - er så seriøs og hardtarbeidende.

Om to måneder fyller hun 35 år, men har ingen umiddelbare planer om å stifte familie.

- Jeg har 25- 26 nieser og nevøer. Men jeg tror jeg skal ha mitt eget barn - en gang. Med det haster ikke.

SMIIIIL: Janet Jackson hadde nedlagt fotoforbud, men gjorde et unntak for Dagbladets Anders Grønneberg. Men dating ble det ikke.