Nytt album fra Jan Johansson

Før han døde i en bilulykke, 37 år gammel, lagde Jan Johansson Sveriges mestselgende jazzalbum. Nå kommer det mer «Jazz på svenska».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jan Johansson laget «Jazz på svenska», som siden utgivelsen i 1963 er blitt stående som tidenes mestselgende jazzalbum på svensk der det mikset jazz med folkeviser.

21. november kommer et stort samlealbum, som summerer opp de åtte produktive årene fra 1960 til Johansson døde i en bilulykke i 1968, bare 37 år gammel.

Ifølge plateselskapet ønsker man at dette albumet vil utvide bildet av en av de største jazzmusikere gjennom tidene, og at det skal være en introduksjon til den Jan Johansson som ikke bare holdt på med folkemusikktolkninger.

For han gjorde langt mer enn de sparsomme og vakre tolkningene av svensk folkemusikk han presenterte i «Jazz på svenska».

Disse tolkningene er også er tatt med, sammen med barokkarrangementer av barnemusikk, rock med orgel og elgitar samt en del mer rendyrket jazz, med hans spesielle lyriske, følelse og dobbeltsidige spill.

Platen «Piano», med undertittelen «Ett urval 1960-1968», inneholder i alt 39 spor og over to timer musikk.

Av dem er 23 vanlige CD-spor, og resten er med som MP3-filer. Selv om alt tidligere er utgitt, er all lyd på albumet mikset om – «forsiktig», som plateselskapet forsikrer – og remastret med ny teknologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer