Nytt album fra Kent

Unnskylder overfor fansen.

«Tillbaka till samtiden» heter Kents nye plate som det nå er kjent skal slippes 17. oktober. Platen er den første fullengderen på to år. I mellomtiden har besetningen skrumpet til fire.

Stor spenning knyttes til hvordan bandet vil låte uten gitarist Harri Mänty, som forlot gruppen midt under arbeidet med den nye skiva. Kents manager Martin Roos meddelte i januar at Mänty hadde bestemt seg for å forlate bandet fordi han «ikke kjente motivasjon for å fortsette».

Ingen av de notorisk mediesky medlemmene i Kent vil stille opp på et intervju ifølge TT Spektra, men henviser til en pressemelding som i sin helhet lyder:

«Innspillingen av det syvende albumet ble påbegynt i november 2006 i Allaire studios, Shokan, New York. I begynnelsen av 2007 ble arbeidet gjenopptatt i Psykbunkern/Park studio. I juni vendte vi tilbake til Allaire og mikset albumet. Produserte gjorde Jon \'Joshua\' Schumann sammen med oss. Tittelen er \'Tillbaka till samtiden\'. Det er naturligvis det beste vi har gjort. Vi ses på turneen. Takk & unnskyld – Kent juli 2007.»

Født på nytt
Kent reiser på europaturné senere i høst. Turneen innledes i Helsingfors 4. november, og inkluderer to konserter i Norge:

I Oslo spiller Kent 28. november, mens Trondheim får besøk av den nyblevne kvartetten 1. desember.

«Tillbaka till samtiden» blir bandet fra Eskilstunas sjette album og første fullengder siden de ga ut «Du & jag döden» i mars 2005.

Ut fra det bandet har skrevet på sin hjemmeside, virker det som om de har fått ny tenning – tross i at Mänty sa takk for seg. I mai skrev de i en spørsmålsrunde med fansen på hjemmesiden:

MEDIESKY: Kent spilte på Norwegian Wood i Oslo i fjor, med vokalist Jocke Berg i front. Nå slipper bandet ny plate. Og beklager overfor fansen. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
MEDIESKY: Kent spilte på Norwegian Wood i Oslo i fjor, med vokalist Jocke Berg i front. Nå slipper bandet ny plate. Og beklager overfor fansen. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer

– Akkurat nå føles det morsommere enn på svært lenge... Det er helt fantastisk at det er så bra og det var veldig, veldig veldig lenge siden vi var så produktive/kreative og hadde det så utrolig gøy i studio.

Da beskrev Kent-medlemmene seg som «stolte som haner» og som et «band født på ny».

Mer kresne
At det har tatt sin tid før denne nye platen kom, har de i samme spørreforum beskrevet slik:

– Vi bruker ganske lang tid når vi er studio. Det avhenger av hvor mye man har øvd inn i øvingslokalet før man begynner å spille inn. Første platen tok bare to-tre uker å spille inn, mens den forrige tok nesten et år fra vi begynte til plateslipp. Man blir mer kresen med årene, og går ikke i gang med samme saker like lett som da vi begynte, derfor kan det ta litt lengre tid nå for tiden.

Som vanlig blir det også gjesteartister på Kents kommende skive, selv om det er ukjent hvem det blir foreløpig.

(NTB)