Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Nytt år, bedre muligheter

Jeg har sett inn i krystallglasskula for 2014.

Oktober: «Tv2 tar feil av Torbjørn Røe Isaksen og Stein Torleif Bjella, samt Russel Brand og Edward Snowden», skriver Kari Kristensen, som spår viktige hendelser i 2014.   Foto: Jacques Hvistendahl
Oktober: «Tv2 tar feil av Torbjørn Røe Isaksen og Stein Torleif Bjella, samt Russel Brand og Edward Snowden», skriver Kari Kristensen, som spår viktige hendelser i 2014. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Debattinnlegg

Januar: Årsrapporten for 2013 om ciderdrankere bekrefter Jens Bjørneboes påstander fra «Kruttårnet». Etter at hele Norge ble «glutenallergikere» og bytta ut tankølen med cider, er vi blitt mer bestialske.Februar: Regjeringen spanderer boka «The Secret» på alle norske husstander.

Mars: Oppussingskåte par i skilsmissemodus og hushaier er i full gang med å tjene penger på den nye regjeringens lov om skattelette til nettopp: eh, oppussing. Selv om boligprisene faller fordi folk ikke har råd til å beholde leilighetene sine, går leieprisene opp grunnet hevet nivå på leiligheter. Heldigvis har folket The Secret og noen Paulo Coelho-bøker å klamre seg til.

April: Norges første statskupp skjer. Arrangert av avgangsstudenter fra Westerdals, foregår dette via en app for iPhone og Android. Oppmøte for statskuppet skjer på Badstugata der det blir tatt bilder først. Skinny-ølmerket Fotballfrue blir lansert. Selges bare som sixpack.

Mai: Miljøpartiet De Grønne står fram som et kommunikasjonsprosjekt av reklamestudenter. Sosialistpartiene Rødt og SV fortsatt irritert for at et eksamensprosjekt på en privatskole kunne få nesten like mye stemmer som to akademiker-parti som i full desperathet prøvde å nå arbeiderklassen på et par måneder ved hjelp av en realitykjendis og rikmannssafari.

Juni: Dollar $'en erstatter z-en i det norske alfabetet.

Juli, august: Tenketanken Agenda begynner endelig effektiv akademiker-tenking i femtimillionersklassen og har hyppige møter mellom doktorer og fagforeningspamper for å tenke ut en ny reform og hvordan nå ut til arbeiderklassen med dette. Blir tatt for avlytting av hjemmetelefonen til Kristin Clemet i slutten av måneden.

September: Selfie lanseres som OL-gren. Statoil ser seg samtidig lei på sponsing av kjedelige realfagstudenter og legger pengene tilbake i «kultur». Linnéa Myhre får Statoilstipendet.November: Manifest og Agenda enes om at proletarisering er den eneste løsningen.

Desember: Statskupp ikke så kult lenger, og den gamle regjeringen kommer tilbake. Den sju måneder gamle regjeringen bestående av Westerdalstudenter går av med mange tusen flere followers på Twitter enn før, eget NRK nett-tv-program og jobber i Geelmuyden Kiese og First House.