Nytt Björk-album hasteutgitt etter lekkasje

Den eksentriske artisten gir ikke ved dørene.

FØR TIDEN: Björk slipper sitt niende album to måneder før planlagt utgivelse etter at plata lakk på nettet i helgen. Foto: Promo
FØR TIDEN: Björk slipper sitt niende album to måneder før planlagt utgivelse etter at plata lakk på nettet i helgen. Foto: Promo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Björk er en av vår tids mest markante og gåtefulle pop-artister. Islendingen er ikke kjent for å gi ved dørene. Det enkle har aldri vært det beste, og det kommer det nok heller aldri til å bli for sangeren som først gjorde seg bemerket med The Sugarcubes ved utgangen av 80-tallet.

Tre år har gått siden iPad-plata, «Biophilia». Et album som utforsket forholdet mellom musikk, teknologi og natur. Resultatet var kontroversielt og krevende. De som ønsker seg mer av «Post»-Björk vil nok kapitulere i denne runden også. 

«Vulnicura» er i følge artisten selv en slags kronologisk hjertesmerte-fortelling med et terapautisk forsett både for henne selv og lytteren. 

Coverkunsten viser også artisten i en kledning som kan tolkes som om hun bærer på et åpent sår i brystregionen. Ikke spesielt subtilt, altså.

Avantgardisten Musikalsk trekker hun i størst mulig grad veksler på avantgardisten i seg. Innledende «Stonemilker» kan forlede deg til å tro at vi skal tilbake til den mer klassisk orkestrerte og romantisk anlagte popen hun befattet seg med på seint 90-tall, men det stopper ganske kjapt der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.