DEBATT

Debatt: Private barnehager

Nytt bomskudd fra Thorkildsen

Treffsikkerheten er fortsatt ikke imponerende når Inga Marte Thorkildsen i Dagbladet går til et nytt angrep på meg og PBL.

ØKONOMISK TILSYN: I motsetning til hva Inga Marte Thorkildsen (bildet) prøver å gi inntrykk av, vil PBL ha økonomiske tilsyn. Men vi ønsker aller helst et uavhengig og kompetent tilsyn med både private og kommunale barnehager, skriver innsender. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ØKONOMISK TILSYN: I motsetning til hva Inga Marte Thorkildsen (bildet) prøver å gi inntrykk av, vil PBL ha økonomiske tilsyn. Men vi ønsker aller helst et uavhengig og kompetent tilsyn med både private og kommunale barnehager, skriver innsender. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Når hun også tillegger oss meninger vi ikke har, drar hun debatten ned på et nivå som ikke er en byråd verdig.

I motsetning til hva Thorkildsen prøver å gi inntrykk av, vil PBL ha økonomiske tilsyn. Men vi ønsker aller helst et uavhengig og kompetent tilsyn med både private og kommunale barnehager, slik at vi best mulig kan sikre at alle barn får gå i gode barnehager.

Thorkildsen viser til et innlegg fra Trollsteinen barnehages daglige leder, som frykter at oppslag om ulovlig bruk av barnehagepenger vil svekke tilliten til dem som driver seriøst. Byråden legger til: «Det er komplett uforståelig at ikke PBL og Høyre ser det samme som henne».

I mitt svar på innlegget hun viser til, skrev jeg: «Jeg er enig med Bente Seierstad i at oppslag om uriktig bruk av barnehagepenger svekker tilliten til alle de gode private barnehagene.»

Det som er uforståelig, er hva som får Thorkildsen til å hevde at jeg mener det motsatte.

Hun unngår å kommentere hvorfor kommunen ligger langt bak de private i Oslo med å innfri pedagognormen. I stedet skriver hun at «kommersielle selskaper skviser ut de mindre og ideelle barnehagene».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer