DEBATT

Debatt: Private barnehager

Nytt bomskudd fra Thorkildsen

Treffsikkerheten er fortsatt ikke imponerende når Inga Marte Thorkildsen i Dagbladet går til et nytt angrep på meg og PBL.

ØKONOMISK TILSYN: I motsetning til hva Inga Marte Thorkildsen (bildet) prøver å gi inntrykk av, vil PBL ha økonomiske tilsyn. Men vi ønsker aller helst et uavhengig og kompetent tilsyn med både private og kommunale barnehager, skriver innsender. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ØKONOMISK TILSYN: I motsetning til hva Inga Marte Thorkildsen (bildet) prøver å gi inntrykk av, vil PBL ha økonomiske tilsyn. Men vi ønsker aller helst et uavhengig og kompetent tilsyn med både private og kommunale barnehager, skriver innsender. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Når hun også tillegger oss meninger vi ikke har, drar hun debatten ned på et nivå som ikke er en byråd verdig.

I motsetning til hva Thorkildsen prøver å gi inntrykk av, vil PBL ha økonomiske tilsyn. Men vi ønsker aller helst et uavhengig og kompetent tilsyn med både private og kommunale barnehager, slik at vi best mulig kan sikre at alle barn får gå i gode barnehager.

Thorkildsen viser til et innlegg fra Trollsteinen barnehages daglige leder, som frykter at oppslag om ulovlig bruk av barnehagepenger vil svekke tilliten til dem som driver seriøst. Byråden legger til: «Det er komplett uforståelig at ikke PBL og Høyre ser det samme som henne».

I mitt svar på innlegget hun viser til, skrev jeg: «Jeg er enig med Bente Seierstad i at oppslag om uriktig bruk av barnehagepenger svekker tilliten til alle de gode private barnehagene.»

Det som er uforståelig, er hva som får Thorkildsen til å hevde at jeg mener det motsatte.

Hun unngår å kommentere hvorfor kommunen ligger langt bak de private i Oslo med å innfri pedagognormen. I stedet skriver hun at «kommersielle selskaper skviser ut de mindre og ideelle barnehagene».

Vår opplevelse er at det var innføringen av en urettferdig og uforutsigbar tilskuddsordning – og bortfallet av etableringsretten – som har gjort det vanskelig å drive og etablere enkeltstående barnehager.

Disse grepene ble gjennomført – mot PBLs klare advarsler – da Thorkildsen satt på Stortinget og SV ledet Kunnskapsdepartementet.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer