NYTT BRUDD: Produkt- og strategidirektør Haakon L. Dragland i Canal Digital hilser på kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV2, i forbindelse med et møte med kulturdepartementet i slutten av november. Nå er det igjen brudd i forhandlingene. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
NYTT BRUDD: Produkt- og strategidirektør Haakon L. Dragland i Canal Digital hilser på kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV2, i forbindelse med et møte med kulturdepartementet i slutten av november. Nå er det igjen brudd i forhandlingene. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Nytt brudd mellom TV 2 og Canal Digital

500 000 tv-seere må fortsatt leve i uvisse.

(Dagbladet): - Det er ikke planlagt et nytt møte mellom oss og TV 2, og det er heller ikke avtalt hvem som i så fall skulle initiert et slikt møte, sier Canal Digitals informasjonssjef Catharina Kokkim til Dagbladet.

Det foreløpige siste møtet mellom TV 2 og Canal Digital ble holdt på fredag, uten at partene kom til enighet.

- Så dere er et stykke fra hverandre?

- Ja, det er en del viktige ting som gjenstår, svarer Kokkim, som ikke ønsker å kommentere hva de er uenige om.

- Bekymret for seerne Etter at forhandlingene mellom TV 2 og Canal Digital brøt sammen i slutten av november, mistet 500 000 kabeltv-kunder hos Canal Digital tilgang til TV 2s nisjekanaler Nyhetskanalen, Filmkanalen og Bliss. Fra før har de mistet TV 2 Zebra.

Canal Digitals parabolkunder har fortsatt tilgang til disse kanalene.

Den betente striden dreier seg om hvor mye Canal Digital skal betale TV 2 for å distribuere TV-kanalene, og underveis har både TV 2 og Canal Digital drevet kampanjer mot den andre parten.

Som et resultat av forhandlingsbruddet, hasteinnkalte kulturdepartementet partene til et møte.

I møtet ga departementet beskjed til TV 2 og Canal Digital om å fortsette forhandlingene, og komme fram til en løsning.

- Vi er bekymret for hvilke konsekvenser bruddet vil få for forbrukerne. Vi har bedt Canal Digital og TV 2 om å gjenoppta forhandlingene, og komme fram til en avtale så raskt som mulig, sa statssekretær i kulturdepartementet Mina Gerhardsen, til Dagbladet etter møtet.

- Fortsatt håp Forhandlingene ble så gjenopptatt, men nå har altså partene igjen tatt en pause fra videre samtaler.

Kommunikasjonsdirektør i TV 2, Rune Indrøy, bekrefter at det nå er stans i forhandlingene.

- Det er ingen nye møter planlagt. Men vi har fortsatt et håp om at vi kan komme i havn, skriver han i en sms til Dagbladet.

Statssekretær Mina Gerhardsen håper partene vil fortsette forhandlingene.

- Vi har full forståelse for at dette er tidkrevende forhandlinger og at det kan være behov for pauser. Men vi oppfatter at begge parter fortsatt har vilje til å finne en løsning. Av hensyn til forbrukerne håper vi begge parter bidrar til dette, sier hun til Dagbladet.