FAREN OVER: Faren for utlevering til USA er over for filmregissøren Roman Polanski om han holder seg i Frankrike, Polen eller nå også Sveits. Dermed kan det være duket for et nytt filmprosjekt for den fransk/polske filmmakeren. Foto: Scanpix
FAREN OVER: Faren for utlevering til USA er over for filmregissøren Roman Polanski om han holder seg i Frankrike, Polen eller nå også Sveits. Dermed kan det være duket for et nytt filmprosjekt for den fransk/polske filmmakeren. Foto: ScanpixVis mer

Nytt filmprosjekt for Polanski

Faren for utlevering er over. Det får Polanski til å se på nytt filmprosjekt.

||| (Dagbladet): Det var i mars 1977 den prisbelønte filmregissøren ble arrestert i USA for seksuelle overgrep mot den da 13. år gamle Samantha Geimer.

I følge tiltalen skal Polanski ha gjennomført samleie med jenta som i følge henne selv var blitt neddopet av regissøren. Polanski nektet skyld.

Stakk av En avtale mellom Geimers familie, som ikke ønsket oppmerksomhet rundt saken, og Polanski, gikk på at regissøren tilsto seksuell omgang med en mindreårig. Dette gjorde at den alvorlige anklagen på seksuelle overgrep, sadomi og å ha gitt narkotika til et barn ble frafalt.

Til tross for avtalen flyktet Polanski til Frankrike i 1978. Siden har Frankrike nektet å utlevere regissøren, det samme gjelder Polen, og nå også Sveits.

Og nå som det ikke lenger er fare for at sveitsiske myndigheter utleverer ham, planlegger Roman Polanski en ny film, melder NTB.

Prisbelønt Og det er et teaterstykke av den prisbelønte forfatteren Yasmina Reza regissøren har grepet tak i. «God of Carnage» heter stykket som handler om to foreldrepar som blir kjent etter at sønnene deres har havnet i slagsmål.

I følge NTB ønsker Polanski å bruke New York som bakteppe, men vil av naturlige årsaker bli filmet i Europa.

- Vi diskuterte et samarbeid allerede før han ble arrestert, men begynte ikke å jobbe skikkelig med filmmanuset før han ble satt i husarrest i Gstaad. Der besøkte jeg ham flere ganger, sier Reza.

Innspillingen av det prisbelønte stykket er ment å starte neste år, men foreløpig er ingen skuespillere satt inn i rollene.
Stykket går forøvrig for tiden på Nationalteateret og går under tittelen «Blodig Alvor».

OFFERET: Slik ser Samantha Geimer ut i dag.  Foto: Peter Kramer/AP
OFFERET: Slik ser Samantha Geimer ut i dag. Foto: Peter Kramer/AP Vis mer