Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nytt fra fortauet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hello?

Pavement-gitarist Scott Kannberg løftet telefonrøret. Først hostet han litt, så begynte han å snakke. Han hadde en typisk amerikansk stemme, mørk og kvernende. Han virket trøtt, og selv om klokka var halv tre på ettermiddagen burde det ikke forundre noen om han akkurat hadde stått opp. Scott Kannberg og de fire andre medlemmene i Pavement er rockestjerner, og kan derfor tillate seg litt av hvert.

- Det vil jeg vel ikke si, akkurat. Vi er egentlig ikke noe særlig berømte. Vi er fortsatt på et nivå der vi kan lage coole plater for oss sjøl, svarte Kannberg.

PAVEMENTS NYE ALBUM heter «Terror Twilight». Det kommer som en etterlengtet baby for fansen, som har ventet i nesten to år siden den forrige, Brighten the Corners. I pressemeldingen fra plateselskapet står det at Pavement har vært opptatt med fødsler, dødsfall, styremøter og partnerbytter de siste to årene, og at det er derfor det hele har tatt litt tid.

- Well, yeah, I mean, det er egentlig ikke sant, det der, sier Kannberg på tråden. - Vi bare fant det opp for pressen. Ingen døde, ingen ble født og vi har ikke vært på styremøter.

- Dere bare fant det opp?

- Ja. Det var noe vi skrev for liksom å vise at tida går og at det er en stund siden sist vi ga ut plate.

PAVEMENT ER STOLTE AV Terror Twilight. De har ikke spilt sangene live enda, men de holder på å øve. Om en måned skal alt være spikret, for da er det USA-turné.

- Det er stor forskjell på å spille i USA og Europa, sier Scott Kannberg. Her (altså i Europa. Scott Kannberg snakker fra et hotellrom i London) setter folk mer pris på musikken. I USA bryr de seg ikke i det hele tatt.

- Kanskje dere er i ferd med å bli gamle?

- Det der har jeg tenkt på, altså. For når jeg var 17- 18 år sjøl, så tenkte jeg at REM var gamle fordi de var rundt tretti. Vi er vel i den samme situasjonen i forhold til det unge publikummet nå, kanskje. Vi er noen gamle fyrer.

PAVEMENT KOMMER IKKE til Norge i denne omgang, men Kannberg lover å komme i løpet av høsten. Han liker å spille i Norge, sier han, for publikum er så begeistret her.

- Vi har vært kanskje fire ganger i Oslo og én gang i Bergen. Men vi skal ikke spille på Roskilde i år.

- Dere skal ikke spille på Roskilde?

- Nei. Ikke i år. De ville ikke ha oss.

- Ble dere fornærmet?

- Nei. Ikke fornærmet. Bare litt deppa. For vi likte å spille der.