Nytt fra hoffet

Sex og singelliv for menn

TV: Makan til overflatisk fjas! Vakre mennesker og deres lakeier svinser rundt i dekadensens Gomorra på jakt etter sex, dop og vakre biler. Da Marky Mark tok steget fra bleik rapping og underbuksereklamer til filmstjerne, tok han også med seg barndomsvennene til Hollywood og begynte å kalle seg Wahlberg igjen. Nå har han produsert denne lettbeinte serien om sitt flyktige liv. Who cares? Eh, patetisk.

Argh, dette går ikke! Jeg klarer ikke å skrive stygt om «Entourage»! Jeg har fulgt serien på SVT og mistenker Vince, Drama og de andre for å ha infisert meg med sitt smittsomme humør. Faktum er at det lages altfor få TV-serier om guttegjenger som bare tenker på damer og som bruker tida på å slenge spydigheter til hverandre og psyke hverandre ned.

Gullkorn i kø

Jeg har sett noen av episodene om igjen og vil påstå at riktignok kan man mistenkes for å like «Entourage» på grunn av alle de overjordiske blondinene, men like viktig er replikkene . Det er mer gullkornet vidd i en episode av «Entourage» enn i et tiår med norsk stand-up.

For den som har sovet eller festet seg gjennom siste ukes hype: Vince fra Queens er blitt filmstjerne og bor med vennene sine i en diger smakløs villa. Turtle er sjåfør og «sikkerhetsrådgiver». Johnny Drama er halvbroren som har oppholdt seg i glitterbyen en del år og overlevd på småroller, mens Eric avgjør hvilke filmer Vince skal velge å spille i. Alle tre forsørges av gullgutten.

Usensurert

Gjengen lever alle gutters drømmeliv, bare avbrutt av agenten, Ari Gold, en komprimert pakke hyperaktiv Hollywood-ondskap. Liksom djevelen har de beste låtene, har agenten de beste replikkene.

GUTTA BOYS: Vince og hans «entourage» lever det gode liv i Hollywood. Foto:TV 3
GUTTA BOYS: Vince og hans «entourage» lever det gode liv i Hollywood. Foto:TV 3 Vis mer

Vince og hans «entourage» svømmer rundt i velkjente sirkler i gullfiskbollen, uten nevneverdig progresjon. Kevin Dillon er ubetalelig som den selvsentrerte, mislykkede Drama, mens Eric er et innslag av fornuft og troverdige kvaler i den muntre galskapen. Vince er noe glætt, men har hjertet på rett plass og øyeblikk av klarhet.

Og siden serien er laget av HBO, kommer den uten språklig sensur eller latter på boks, slik at du selv kan bestemme hva som er morsomt, hysterisk morsomt eller bare hårreisende. Enjoy!