Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nytt fra Kings Of Convenience

QUART (Dagbladet.no): Erlend Øye og Eirik Glambæk Bøe klimprer snart sammen et nytt Kings Of Convenience-album.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Akkurat nå er det fint å spille i Kings Of Convenience. I går traff jeg Eirik og vi danset. Så spurte Eirik om vi skulle spille litt. Vi satte oss på taket av hotellet og spilte mens sola gikk opp, sier Erlend Øye til Dagbladet.no.

Usikker

Han sitter lang, rar og hengslet med distinkte briller og trailercaps på hotel Caledonien i Kristiansand. Det er drøye to år siden han og Glambek Bøe ble utropt til akustiske misjonærer og skapte en ny punchline i rockespråket, Quiet is the new loud. Men hvor går ferden for duoen nå?

- Jeg er veldig usikker på hvordan dette skal låte. Det kommer først når vi vet hvem, hvor, dyrt eller billig og sånne ting. Men jo mer vi spiller sammen, jo mer føler jeg at det blir et spørsmål om bare å sette igang. Det vi må finne nå er et studio som har den rette atmosfæren, sier Øye.

Han vet ikke når det nye albumet kommmer ut, men det blir ihvert fall ikke før neste år.

Dansbart


Erlend Øye gav tidligere i år ut soloalbumet «Unrest», et mildt og melodifokuserte elektronikaprosjekt som spilte seg til femmer i cd-spilleren til Dagbladets anmelder. I natt opptrådte Øye solo.

- Jeg var litt skuffet først, fordi det viste seg at jeg ikke hadde posisjonert meg selv annerledes nok i forholdt til Kings Of Convenience.
- Hvordan ville du være da?
- Når du eksempelvis hører Bjørn Torske så tenker du på et klubblokale, folk smiler, drikker øl og danser. Hører du Erlend Øye så tenker du Kings Of Convenience og unge menn som så litt redde ut. Jeg ville ha det mer som Bjørn Torske. Og i det siste har jeg klart det mer og mer. Det er fint. Jeg trenger å arbeide med to ting som er helt ulike, sier Øye.


Øye bor mest mulig i den tyske hovedstaden Berlin, en billig by å leve i.

- Jeg sparer mest mulig. Jeg lever i en viss frykt for hva staten skal ha. Og når det kommer penger inn. Da føler jeg at det ikke er så lett å bruke penger. Men jeg har brukt penger på en ting. Jeg skal gi ut en bok med dikt skrevet av Are, broren til Eirik. Jeg håper ned vil interessere de som ikke bryr seg om norsk poesi.

<B>ØYE I FORM:</B> I natt solgte Erlend Øye ut alle plassene på Caledonien Dancing. Folk sto i lang kø for å komme inn på konserten.