Nytt «Grand Theft Auto» allerede før jul i år?

Ryktene svirrer.

(Dagbladet.no): «Grand Theft Auto IV» kom ut før sommeren i fjor, og endte opp med å bli et av de mestselgende spillene i løpet av fjoråret.

Det er derfor ikke overraskende at utvikleren Rockstar nå ryktes å være igang med en oppfølger, som kan være på plass i butikkhyllene allerede før jul i år, skriver bladet Game Informer ifølge nettstedet PSU.

Det skal dreie seg om et helt nytt «GTA»-spill, og ikke en utvidelse slik som det kommende «The Lost and Damned», som dukker opp eksklusivt på Xbox 360 den 17. februar. I løpet av året skal det også komme enda en «GTA IV»-utvidelse til Xbox 360, kun tilgjengelig via nedlasting.

Ifølge Game Informer skal det nye «GTA»-spillet følge tradisjonen vi har sett tidligere i serien, der vi tas med til en annen by, gjerne også i en annen tid og med en annen hovedperson.

«GTA III» ble i sin tid fulgt av spillene «GTA: Vice City» og «GTA: San Andreas», som kom henholdsvis ett og tre år etterpå.

- Vi venter at det kommende spillet vil ta etter tidligere «GTA»-spill og bruke en undertittel som det for eksempel «GTA: San Andreas» gjorde. Tokyo er en mulig setting for spillet, men detaljer er så og si ikke-eksisterende, skriver Game Informer.

Med to tilleggspakker og det nærstående «GTA: Chinatown Wars» til Nintendo DS på vei i år, behøver ikke ventetiden fra «GTA»-fans bli så lang fram til jul - om ryktene skulle vise seg å stemme, altså.