Nytt hjem for PS3 i morgen

Gratis virtuelt hjem i «Home».

(Dagbladet.no): Xbox 360 har i flere år ligget hakket foran konkurrentene når det kommer til å ha et onlinetilbud på konsollen.

I morgen slår imidlertid Sony tilbake for fullt, når de åpner dørene til sitt online-samfunn «Home» for alle PlayStation 3-eiere som vil inn.

I «Home» kan du skape ditt eget hjem, som du kan flytte inn i - i form av en avatar, som du skaper og utformer som du vil.

Det vi får tilgang til i morgen, er fortsatt en beta-versjon av «Home», og ifølge Sony vil tjenesten fortsatt videreutvikle seg i tiden framover.

Men allerede kan du snakke med andre spillere enten via tekst eller stemme i den virtuelle 3d-verdenen, du kan spille mini-spill, se videoer og være med å spesialarrangementer som avholdes med jevne mellomrom.

I tillegg kan spillere være med i såkalte «klubber», der de kan dele interessene sine med andre som bryr seg om det samme.

Markedføringsmessig gir «Home» spillutviklere og andre produsentere av varer og tjenester en kjempemulighet til å eksponere seg via virutelle butikker, showrooms og gjenstander brukerne kan putte inn i sine egne «hjem».

Og ikke minst: Nå kan du stille ut pokalene du vinner i PS3-spill, for de som vil se.

«Home» blir tilgjengelig som gratis nedlasting i morgen, og basistjenesten vil heller ikke koste noe å bruke. Men regn med at det vil bli mulig å bruke ekte penger på ting i «Home» etterhvert som tjenesten utvikler seg ...