Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nytt Hollywood-eventyr for Tommy Wirkola

Manuset snart klart.

HOVEDROLLENE: I «Hansel & Gretel: Witch Hunters» spiller Gemma Arterton og Jeremy Renner hovedrollene. Wirkola håper de blir med på en oppfølger. Foto: Filmweb
HOVEDROLLENE: I «Hansel & Gretel: Witch Hunters» spiller Gemma Arterton og Jeremy Renner hovedrollene. Wirkola håper de blir med på en oppfølger. Foto: Filmweb Vis mer

(Dagbladet): Filmskaper Tommy Wirkola er for tiden aktuell med «Kill Buljo 2», som har premiere på norske kinoer i disse dager.

Filmen er oppfølgeren til hans debutsuksess fra 2007, en suksess han til de grader har fulgt opp.

Oppfølger
Tidligere i år kom hans første Hollywoodfilm «Hansel & Gretel: Witch Hunters». I høst ble det også kjent at han jobbet med storfilmen «What Happened to Monday?» med Noomi Rapace i hovedrollen.

Nå bekrefter regissøren overfor avisa Nordlys at han jobber med en oppfølger til «Hansel & Gretel»-filmen.

- Ja, det stemmer. Jeg skrev manuset i sommer og holder på med finpussen nå, sier Wirkola til Nordlys.

Det har tidligere versert rykter om en oppfølgerfilm, men at det er nordmannen som igjen skal dra i spakene har ikke vært bekreftet.

Skuespillere
I eneren, som kom på kino tidligere i år, er det Jeremy Renner og Gemma Arterton som spiller hovedrollene. Wirkola skal ønske seg de samme i oppfølgeren.

- Det er det som er planen. Men vi får se hva som passer for dem, sier han videre til avisa.

SUKSESS: «Hansel & Gretel: Witch Hunters» tjente gode penger verden over. Foto: Filmweb
SUKSESS: «Hansel & Gretel: Witch Hunters» tjente gode penger verden over. Foto: Filmweb Vis mer

«Hansel & Gretel: Wich Hunters», er basert på det kjente eventyret om Hans og Grete, men utspiller seg i tiden etter eventyrets dramatiske slutt i pepperkakehuset. I filmen er Hans og Grete tilbake som profesjonelle heksejegere.

Travel mann

Samtidig som Wirkola er i full gang med arbeidet med «What Happened to Monday?» har han mange baller i luften. I tillegg til premieren på «Kill Buljo 2», som han har skrevet manuset til, er også oppfølgeren til nazi-zombie-filmen «Død snø» rett rundt hjørnet.

«Død snø 2» får premiere på den amerikanske prestisjefestivalen Sundance i januar. Der slår den følge med debutfilmene «Blind» og The «Sleepwalker».

- Det er ekstremt hyggelig. For meg var Sundance starten på hele mitt liv i Hollywood. Det var etter visninga av «Død snø» der at jeg fikk kontakt med agenten og produsentene mine til «Hans og Grete». Så det var der alt starta for min del, sa Wirkola på telefon fra USA til Dagbladet da nyheten ble kjent.

REGISSØR: Tommy Wirkola avslører at han jobber med en oppfølger til sin Hollywood-debut. Foto: Lars Eivind Bones
REGISSØR: Tommy Wirkola avslører at han jobber med en oppfølger til sin Hollywood-debut. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer