Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nytt konsept skulle erstatte nobelkonserten – nå er det avlyst

NRK og Nobelinstituttet skulle samarbeide om et helt nytt konsept som skulle erstatte nobelkonserten. Nå er dette avlyst.

AVLYST: Etiopias statsminister Abiy Ahmed ble tildelt Nobels fredspris 2019. Men noen konsert blir det ikke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
AVLYST: Etiopias statsminister Abiy Ahmed ble tildelt Nobels fredspris 2019. Men noen konsert blir det ikke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

– Prisvinneren må forlate Oslo tidligere enn det vi hadde lagt opp til og håpet på. Derfor utgår den delen av programmet, sier direktør Olav Njølstad ved Nobelinstituttet til Kampanje.

Njølstad legger til at de er skuffet over at planene ikke lar seg gjennomføre. Etiopias statsminister Abiy Ahmed ble tildelt årets fredspris.

– Vi må bare respektere de hensyn han må ta. Det er alltid en utfordring med en statsleder, det at de har mange forpliktelser og annet de må gjøre, sier Njølstad.

Istedenfor den tradisjonelle nobelkonserten var planen en hyllest av fredsprisvinneren med noen kulturelle innslag.

Både Nobelinstituttet og NRK satser på å få til et slikt arrangement neste år i stedet.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media