Nytt krimpar løser gammel gåte

Hvem drepte grosserer Rustad i 1934?

FUNNET DREPT: Natt til den 11. Januar 1934 ble Edvard Rustad funnet skutt og drept i sin bil på Grev Wedels plass. Drapsmannen ble aldri tatt.
Foto: NTB / Scanpix
FUNNET DREPT: Natt til den 11. Januar 1934 ble Edvard Rustad funnet skutt og drept i sin bil på Grev Wedels plass. Drapsmannen ble aldri tatt. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: En sann historie fra de harde trettiåra ligger til grunn for denne krimromanen, men forfatterduoen understreker på omslaget at dette først og fremst er fiksjon.

Men de bringer i hvert fall en løsning på en så langt uoppklart drapsgåte fra vinteren 1934.

Historikere Begge forfatterne er historikere, Terje Emberland er seniorforsker ved Holocaustsenteret i Oslo, mens Bernt Rougthvedt er forsker og biograf. Begge er eksperter på mellomkrigs- og krigshistorie, og spesielt det første kommer til nytte i «Edderkoppen». For når tiden skrus nesten åtti år tilbake, er det lett å gå seg vill både språklig og faktamessig. Det gjør ikke disse to.  

Hovedpersonen er den unge Arbeiderblad-journalisten Erik Erfjord, som er underlagt den berømte (og virkelige) krimreporteren Mr. George, Georg Svendsen.

På denne tiden var legendariske Martin Tranmæl sjefredaktør for avisa, og selv artiklene på sportssidene skulle ha en tydelig politisk vinkling. Men de hadde en grundig krimdekning, og en natt blir Erik utkommandert for å dekke et likfunn på Grev Wedels plass.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer