Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nytt land og ny hest

Hestejentefilm som også fungerer for de aller minste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Det er sjelden å finne virkelig anbefalelsesverdige filmer for de alle minste, men denne nederlandske hestefilmen er en liten perle. Den tilsynelatende enkle historien handler om vår tids store temaer som immigrasjon og kulturell kommunikasjon på ett plan, men den er også et eventyr om barns ønsker som kan bli oppfylt på magisk vis.

Den handler om seksårige Winky Wong (Ebbie Tam) fra Kina som sammen med moren sin flytter til Nederland der pappaen driver en kinesisk restaurant. Winky begynner på skolen, men har vanskelig for å forstå språket og de nye skikkene. Sinterklaas, julenissen som kommer til de nederlandske barna tidlig i desember, hvem er han? Og kan man ønske seg hva som helst og få det oppfylt?

Winky får ikke venner uten videre heller, men snart oppdager hun en ponni som hun begynner å besøke hver dag i all hemmelighet. Hestens eiere tilbyr henne å lære å ri, men foreldrene sier nei fordi de er engstelige for at den lille jenta skal skade seg.

Men så reiser Saartje, som ponnivennen heter, til de evige jaktmarker. Winky finner ut at hun kan bruke sitt nye bekjentskap Sinterklaas til noe. Hun kan ønske seg en hest, for julenissen oppfyller som kjent barns ønsker i Nederland?

Filmen er en varm barneskildring som byr på litt alvorlige undertoner uten å virke pedagogisk påtrengende. Den er dubbet til norsk, og altså et kvalitetstilbud til de yngste kinogjengerne.

image: Nytt land og ny hest