Nytt liv for såpefiasko

BERGEN (Dagbladet): TV2 tvang konkurrenten TVNorge til å betale 44 millioner kroner for såpefiaskoen «Venner og Fiender». Nå har TV2 overtatt serien gratis og skal bruke den som «Hotel Cæsar»-erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 1997 hadde TV2 ansvaret for å sette opp hele programskjemaet for konkurrenten TVNorge, og bestemte hvilke egenproduksjoner kanalen skulle bruke penger på. Slik gikk det til at TV2 bestilte 220 episoder med «Hotel Cæsar» til seg selv, mens TVNorge måtte kjøpe 170 episoder av den langt dårligere såpeserien «Venner og Fiender».

Hver «Cæsar»-episode kostet ca 300000 kroner og skaffet TV2 mange seere. TVNorge på sin side måtte ut med 263000 kroner for hver «Venner og Fiender»-episode. TVNorge måtte ha minst 100000 seere hver dag for å gå i balanse. Slik gikk det ikke.

Sommerserie

«Venner og Fiender» startet i september 1998 og sank som en stein. Til slutt var seertallet nede i 33000. Over nyttår sa ledelsen til slutt stopp. Såpeserien, med blant andre Geir Børresen og Jorunn Horgen Friberg i hovedroller, ble tatt av plakaten.

Men nå børstes støvet av den, og 27. juni har den premiere på TV2 - som erstatning for et sommerstengt «Hotel Cæsar». Og det koster ikke TV2 én krone.

For da kanalen for halvannet år siden valgte å kjøpe seg ut av avtalen som skulle skaffe TVNorge ett visst antall daglige seere, fikk de med seg «Venner og Fiender» på kjøpet. Til nå har den ligget urørt i arkivet og mange tvilte på at den noensinne igjen ville se dagslys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer