Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nytt Matrix-spill på vei

Spill Neo gjennom alle filmene.

(Dagbladet.no): Selv om filmtrilogien om Neo er arkivert i minnet og utallige DVD-hyller, lever Matrix-universet videre i spillform.

I tillegg til det kommende «Matrix Online» har Atari i dag offentliggjort at de utvikler spillet «The Matrix: Path of Neo».

Spiller Neo

Spillet, som kommer til Xbox, PlayStation 2 og PC, er basert på de tre «Matrix»-filmene.

Wachowski-brødrene står bak hele «Matrix»-universet, og er nok en gang direkte involvert i spillutviklingen - de var også med på å lage «Enter The Matrix» som ikke falt i god jord hos spillanmeldere - men som ifølge Atari har solgt seks millioner kopier siden det kom i mai 2003.

I «The Matrix: Path of Neo» kan du spile sjefen sjæl, nemlig Neo (som ble spilt av Keanu Reeves i filmene). I tillegg til at spillet vil inneholde mye filmmateriale fra filmene, vil også figurene ligne på skuespillerne som spilte dem på lerretet.

- Nok et kapittel

Med i prosjektet er også Joel Silver, som produserte filmtrilogien.

- Jeg er svært fornøyd med å fortsette samarbeidet med Larry og Andy (Wachowsi, red.komm) på alt som har med «Matrix» å gjøre. «Enter The Matrix» føyde nok et spennende kapittel til legenden. Jeg gleder meg over at vi kan fortsette å utvide og utforske det enorme «Matrix»-universet i «The Matrix: Path of Neo», forteller Silver i en pressemelding.

Spillet er ventet i butikkene i høst eller vinter.

ACTION: Dette kommende «Matrix»-spillet blir neppe stillestående.