Nytt «Monkey Island» fra seriens skapere?

Tim Schafer og Ron Gilbert har i hvert fall veldig lyst.

||| Tidligere i uka skrev vi at «Monkey Island»-skaperne Tim Schafer og Ron Gilbert nå er gjenforent. Det er Tim Schafer som har ansatt Gilbert for å utvikle et nytt spillkonsept, men det har foreløpig ikke kommet fram hvilket spill det er snakk om.

Men i forbindelse med gjenforeningen gjorde de legendariske eventyrspillskaperne et intervju med spillbloggen Kotaku, og der kommer det frem at de i flere år har hatt lyst til å lage et helt nytt «Monkey Island»-spill sammen.

- Samtalene med LucasArts om et nytt «Monkey Island» har vært av og på i flere år, men de tok det aldri på alvor. Det er noe jeg kan være interessert i på et tidspunkt, kanskje tiden kommer når de også er interessert, sier Gilbert til Kotaku.

Tim Schafer påpeker videre at de har et godt forhold til sin tidligere arbeidsgiver - og bruker de nyrestaurerte versjonene av de to første «Monkey Island»-titlene som eksempel. Schafer og Ron Gilbert bidro nemlig til kommentarsporet.

Men selv om radarparet har aldri så lyst til å lage et nytt «Monkey Island»-spill, så er det til syvende og sist opp til LucasArts å ta avgjørelsen. Det er nemlig de som eier rettighetene.

Schafer påpeker at det nå er en ny sjef i LucaArts, og spøker om at den gamle sjefen har lagt igjen beskjed til arvtageren om at han «ikke skal snakke med Ron om Monkey Island».

Den nye sjefen for LucasArts skapte overskrifter da han tidligere i år stengte ned en rekke store spillprosjekter. Blant annet skal han ha kansellert «Star Wars: Battlefront III».

At «Monkey Island» fortsatt er populært, er det for øvrig liten tvil om. Både Telltale Games nye episodebaserte spill i «Tales of Monkey Island» og restaureringen av de to første «Monkey Island»-spillene fra LucasArts har solgt godt - både til gamle og nye fans av Guybrush Threepwood.