Nytt norsk brettspill med reising over hele Sør-Norge

Wandrups utvalgte: Drøy tida i påsken med "Førstemann til mølla"

BRETTSPILL: Påsken er ikke bare tida for krim, men også for brettspill. Selv om vi er inne i videospillenes gullalder, lages stadig nye brettspill både hjemme og ute. Benytt påsken til å forsøke for eksempel det spennende «Førstemann til mølla - kampen om arven», produsert av Dovregubbens Hall.

Spillet anbefales folk som er over 12 år gamle. Opptil fem kan spille av gangen. Det tar minimum en time, men jo flere som er med, jo lengre drøyer det. Her er papirpenger som i Monopol og reising som i Den forsvunne diamant, for å nevne to klassikere.

Intrigen i spillet handler om en rik onkel som vil sette sine arvinger på prøve. De må utføre oppdrag som går ut på å reise omkring til kjente steder i Sør-Norge, med buss, ferje, fly eller tog. All forflytning koster penger. Deltakerne må samtidig spare for å kunne kjøpe gullkort. De må til for å vinne. Spillebrettet er et flott kart over Norge.

Du må være både grådig og ambisiøs, som i de fleste spill. Og er du ikke kjent i Norge fra før, blir du det gjennom dette underholdende spillet.