Nytt operahåp smeltet alle

Virginia Tola (23) er utnevnt til en ny stjerne på operahimmelen. -Hun har Maria Callas-kvaliteter, mener operasjef Bjørn Simensen.

I kveld møter Simensen det nye sangtalentet for å tilby henne en gjesterolle ved Den Norske Opera neste høst.

-Tola har en stor internasjonal karriere foran seg. Hennes eneste fiende er alderen. Hun er så ung at hun kan ødelegge stemmen hvis hun ikke gjør de rette valgene. De store agentene jakter på henne allerede, sier han.

Står på egne bein

-Jeg er glad og smigret, sier Tola til Dagbladet. Fredag kveld sang hun fletta av alle konkurrentene i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

-Tola er et funn. Hun er et helt spesielt talent, mener Trond Okkelmo, direktør for Oslo Filharmoniske Orkester. Han har aldri hørt noen større talenter blant sangerne som har vunnet Dronning Sonja-konkurransen.

-Tola har stemmen, nnlevelsen og fortolkningsevnen. Til å være bare 23 år er hun kommet veldig langt , sier Okkelmo. -Hun har litt av den samme klangen som Callas. Men Tola står støtt på egne bein, sier han.

Ønskeliste

Stjerneskuddet selv mener at hun fremdeles har potensial til å utvikle stemmen. -Den er nok ikke moden før jeg er rundt 30 år gammel, sier hun. Tola er en lyrisk sopran med koloratur.

-Litt som Callas, smiler hun. Sammenlikningen med den store Callas er ikke til å unngå.
-Det er en ære å bli sammenliknet med henne. Jeg beundrer henne enormt. Ikke for stemmen spesielt, men for hele hennes kunsteriske uttrykk. Callas hadde lidenskapen, scenenærværet og skuespillerevnene.

Tola har sunget fra hun var en åtte år gammel jentunge i Santa Fe. I høst gjør hun ferdig sin etterutdannelse ved operaen i Buenos Aires.

-Metropolitan i New York, Covent Garden i London og La Scala i Milano står på toppen av ønskelista, smiler operatalentet.

Først skal hun synge med Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Rikskonsertene, Stavanger Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester.

STJERNESKUDD: Argentinske Virginia Tola spås en store karriere etter seieren i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.