Nytt prisfall på Xbox 360

Vil bli «først» til 20 millioner solgte.

(Dagbladet.no): Fra og med førstkommende fredag senker Microsoft prisene på sine Xbox 360-konsoller ytterligere. De forskjellige konsollene vil dermed få en veiledende pris på mellom 1595 og 2595 kroner.

Den billigste, Xbox 360 Arcade, blir dermed den klart billigste maskinen i denne konsollgenerasjonen, med Nintendo Wii tilgjengelig for noe over 2000 kroner.

Til gjengjeld selges maskinen uten harddisk, noe som er nødvendig for stadig flere spill og opplevelser på konsollen.

De to modellene med harddisk synker også i pris. Den nye mellomkonsollen med 60GB harddisk vil koste 1995, mens Xbox 360 Elite med 120GB harddisk vil koste 2595 kroner.

Ifølge Chris Lewis, visepresident for Microsoft Interactive Entertainment Business Europe, vil prisfallet gjøre spillmaskinen tilgjengelig for en større gruppe.

- All erfaring viser at konsollsalget først stiger til værs når man er godt innarbeidet i markedet og prisen lav. Dette kombinert med et omfattende spill- og underholdningsbibliotek, 90 nye spilltitler før jul og en helt ny Xbox LIVE-opplevelse, går vi en fin europeisk fremtid i møte. Det er per dags dato solgt over fem millioner konsoller i Europa, og vi satser på å bli den første konsollen med over 20 millioner solgte enheter, sier han i en pressemelding.

Med «først» mener han da i forhold til Sonys PlayStation 3, som hittil har solgt noe over 14,5 millioner konsoller mot Microsofts 19 millioner.

Nintendos Wii har på sin side sendt ut nærmere 30 millioner konsoller til butikkene, og har mest sannsynlig solgt et flertall av disse.

BLIR BILLIGERE: Xbox 360. Foto: MICROSOFT
BLIR BILLIGERE: Xbox 360. Foto: MICROSOFT Vis mer
Nytt prisfall på Xbox 360