Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nytt program under lupen

TVNorges «Mandagsklubben» har havnet under lupen til Statens Tobakkskaderåd, i selskap med «Du skal høre mye» på NRK.

Mediemogul med markedsmani

- Publikum har tipset oss om eksponering av et sigarettmerke i programmet, sier direktør Liv Urdal i Statens Tobakkskaderåd. Hun har allerede sendt brev til TVNorge der kanalen bes om en kommentar til at det i programmet 2. mars både ble røykt og at et navngitt sigarettmerke ble eksponert.

Hun avventer en tilbakemelding fra TVNorge, og unnlater ikke å gjøre oppmerksom på at nettopp programmet «Mandagsklubben» har vært ute i hardt vær før. I forrige runde ble programmet tatt av TVNorges sendeplan fordi det ble røykt, drukket og harselert på en måte kanalens ledelse ikke kunne gå god for.

Lasse Hallberg, administrerende direktør i mtv produksjon og produsent for «Mandagsklubben», benekter overfor Dagbladet at det er tatt en redaksjonell beslutning om at de medvirkende skal røyke.

- Programlederne røyker ikke, men våre gjester gjør som de vil. Vi har verken oppfordret gjester til å røyke eller hindret dem i det. Men programlederne... Det ser jo ikke bra ut om de røyker, sier Hallberg.

- Det gjorde de i forrige runde?
- En av dem, kanskje.

- Kommer du nå til å be gjestene i programmet om ikke å røyke, etter å ha hørt om reaksjonen fra Statens Tobakkskaderåd?
- Det er helt opp til TVNorge. Vi produserer programmet for dem.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling