Nytt Radiohead-album om ti dager

Og du bestemmer selv hva det skal koste.

(Dagbladet.no): Det har lenge versert rykter om når og hvordan Radiohead kom til å slippe sitt syvende album. Og i går kunne endelig Radiohead-fansen lese en (mer eller mindre) oppklarende melding på bandets hjemmeside.

- Radiohead har spilt inn et nytt album. Hittil er det bare mulig å få kjøpt det på denne nettsiden. Du kan forhåndsbestille det i to formater: discboks og digitalt, står det på nettsiden.

Albumet har fått navnet «In Rainbows».

Hvis du velger å kjøpe en såkalt discboks vil den bli sendt til deg i posten 3. desember. Hvis du på den annen side velger nedlastingsvarianten, vil du bli tilsendt en nedlastingskode som kan brukes fra og med 10. oktober.

Prisen for discboksen (som består av cd, to 12\', en ekstra-cd med bonusmateriale, en digitalutgave, pluss bilder og kunstarbeid) er satt til 40 pund.

Når det gjelder nedlastingsutgaven kan platekjøperen derimot selv bestemme hvor mye albumet skal koste - noe som i realiteten betyr at det går an å skaffe seg det helt gratis.

På fansiden Dead Air Space har Radiohead-gitarist Jonny Greenwood kommet med den eneste uttalelsen fra bandet i forbindelsen med lanseringen:

- Hei alle sammen. Vel, det nye albumet er ferdig og det slippes om ti dager. Vi har kalt det «In Rainbows». Love from us all, Jonny.

Radiohead slipper sitt neste album via internett. Foto: EMI
Radiohead slipper sitt neste album via internett. Foto: EMI Vis mer