Nytt reklamestunt fra U2

Hva har politiets åstedsgranskere og U2 felles?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Vel, begge deler er god og innbringende underholdning.

TV-serien «CSI» har vært en hit de siste åra, både i USA og internasjonalt. Serien om politiets åstedsgranskere har nå blitt til tre separate serier der handlingen er lagt til storbyene Las Vegas, Miami og New York. Serien sendes på TVNorge her hjemme.

Og nå har den irske supergruppa U2 sporet en mulig kommersiell fordel i serien. De neste ukene vil sanger fra bandets neste album, «How to dismantle an atomic bomb», bli spilt i serien, skriver E! Online.

Amerikanske tv-seere kunne høre en del av singelen «Vertigo» i sist ukes episode. En remix av singelen dukker opp i en fremtidig episode, i tillegg til en ny låt som kan høres når tv-serien sendes 25. novemeber, to dager etter at albumet slippes.

M2M

Det er forsåvidt ikke nytt av artister lanseres eller promoteres i tv-serier. Norske M2M ble for eksempel sett av millioner når de opptrådte i en ungdomsserien «Dawson's Creek».

Men ifølge E! er det første gang at stadionband som U2 ser potensiale i en slik strategi. CSI er en av de meste sette tv-seriene i USA, og november er en viktig måned i oppladningen til julesalget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer