Nytt rockleksikon på nett

Skuffer stort, mener Dagbladet.nos anmelder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Ideen om et norsk «rockmuseum», eller opplevelsessenter for rock og annen populærmusikk, har i utgangspunktet noe provinsielt og potensielt ufrivillig komisk over seg. Å dokumentere den norske populærmusikkens historie er selvsagt viktig, men tåler den virkelig å vises fram i et museumsformat?

SLIK SURMAGET SKEPSIS forhinder ikke at vi snart har to slike institusjoner - statsstøttede Rockheim i Trondheim og det kommunestøttede Popsenteret i Oslo. Dermed får de røde brillene til Åge sitt glassmonter i Trondheim, mens ølkassa til Jokke havner i hovedstaden.

Jeg skal ikke rippe opp i debatten om hvorvidt det var galt å eller riktig å legge det statlig finansierte nasjonale opplevelsessenteret til Trondheim, utover å slå fast at det er vanskelig å se andre argumenter enn pur trønderpatrotisme for at det var riktig.

Da blir det desto mer interessant hva de ansvarlige bak Rockheim foretar seg på internett, der opplevelsesenteret skal framstå digitalt for de av oss som ikke tar turen til Trondheim for the real thing. Det skjer foreløpig i form av Rockipedia, et nettsamfunn for norsk pop og rock. Senere skal det tjenesten visstnok utvides med en slags Second Life-aktiv virtuell verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer