FÅR HARD MEDFART: Jerry Seinfeld er meddommer og produsent for «The Marriage Ref» - et nytt komiquizshow som ikke får mange godord etter debuten søndag. FOTO: SCANPIX/REUTERS
FÅR HARD MEDFART: Jerry Seinfeld er meddommer og produsent for «The Marriage Ref» - et nytt komiquizshow som ikke får mange godord etter debuten søndag. FOTO: SCANPIX/REUTERSVis mer

Nytt Seinfeld-program får griseslakt

«Har han bare lurt tv-kanalen?»

||| Jerry Seinfeld, Sarah Silverman, Larry David og Ricky Gervais. I utgangspunktet skulle man jo tro at et tv-show der kremen av komikere som dette er med, burde få folk til å le.

Den gang ei, skal vi tro amerikanske kritikere.

De slakter Jerry Seinfelds nye komiquizshow, «The Marriage Ref».

- Ikke morsomtKonseptet er at kjendiser fra komiverden og showbiz skal gi råd til vanlige par som krangler om hverdagsting. I åpningsprogrammet var parene uenige om hvorvidt man skulle installere en strippestang i stua og om man skulle stoppe ut parets døde kjæledyr.

Problemet er bare at det ikke var noe morsomt, mener Times anmelder.

- Det eneste dette beviser er at NBC vil sende ethvert programkonsept som Jerry Seinfeld lager. Av hensyn til mine gode minner om komiserien «Seinfeld» skal jeg late som om Jerry vet dette, og bevisst har gått inn for å lure kanalen, skriver tv-skribent James Poniewozik.

The Baltimore Sun er like kritiske:

- Hvem kunne ant at Seinfeld var så umorsom og så lite i synk som produsent, skriver anmelderen derres.

Skylder ingentingOg slik er gjennomgangstonen i anmeldelsene. NPR mener programmet var «smertefullt umorsomt», mens Greg Evans i The Huffington Post påpeker at det er lenge siden Seinfeld trasket gatelangs i New York med Larry David.

- Jerry Seinfeld har allerede gitt oss tidenes beste sitcom. Han skylder oss absolutt ingenting, og sånn sett leverer han, skriver Evans.

Om Seinfeld trenger noe å trøste seg med, kan han uansett kikke på seertallene: 14,1 millioner er anstendig. Likevel regner mange med at dette vil synke drastisk fram til neste søndag.

Etter at «Seinfeld» la ned for over 11 år siden, har Jerry Seinfeld holdt en relativt lav profil. Animasjonsfilmen «Bee Movie», som han var med å produsere, ble ingen ubetinget suksess, men gjesteopptredener i «30 Rock» og «Curb Your Enthuasiasm» - samt dokumentaren «The Comedian» - har alle fått gode kritikker.